in

Kласическа домашна картофена манджа

Необходими продукти:

  • 1 кг. картофи
  • 1-2 моркова
  • 2-3 чушки
  • 1/2 глава лук
  • 1/2 буркан белени домати със сос
  • 2-3 щипки чубрица
  • 1 ч.л. захар
  • олио или зехтин
  • черен пипер
  • сол

Начин на приготвяне:

  1. Картофите се измиват, обелват и нарязват на кубчета. Настържете лука, моркова и чушката на ренде. В сгорещеното олио запържете първо лука, моркова и чушките.
  2. Като зеленчуците омекнат, добавете и картофите и оставете за да се позапържат леко, като постоянно разбърквате около 4-5 мин. След това добавете вода, колкото да покрие картофите и оставете да се варят около 20 мин. или докато омекнат напълно. Ако е необходимо долейте още 1-2 чаши вода.
  3. Прибавете 2-3 щипки чубрица. Сол и черен пипер на вкус. Когато картофите са почти напълно готови, 2-3 минути преди да ги свалите от огъня, добавете обелените и нарязани на кубчета домати, лъжичка захар и разбъркайте. Оставете да заври и е готово.

Какво мислите?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Притча за доброто и злото…

Зашеметяващо сини и зелени нюанси и повече блясък за есен/зима 2018 от Емпорио Армани