in

9 правила на етикета, за които не знаехте

1. Къде е правилно да оставим чантичката си у дома, на гости или в ресторант?Обикновено чантата заема централно място до собственичката си – на съседния стол. Правилото е да се постави на специален стол за чанти, а ако няма такъв да се провеси на облегалката на стола. Това важи дори и най-малките чанти, което не е елегантно, но е според правилата.

2. Етично ли е постоянно да обсъждаме темата за диетите и здравословния начин на живот? Обикновено, като отговор на комплимент за добра форма, можете да чуете цяла лекция за диетите. От гледна точка на етикета, тайните на диетата трябва да запазите за себе си.

3. Как правилно да използваме парфюм? Обикновено, в асансьорите се усещат всички парфюмерийни новости. Правилото за елегантна жена на 40 години е да нанася по капка на правилните места. Ароматът не се засилва от количеството парфюм, а от ползването и на други продукти със същото ухание – лосиони, душ-гелове и др.

4. Може ли да ядем азиатска храна с европейски прибори? Ако хвърлите всичките си сили в борбата с пръчките, то скоро умората ще надделее над глада. Ако не искате пръчици, можете да ядете суши с ръце, още повече, че някои видове като нигири, темаки или чираши се ядат точно с пръсти. Ако заведението позволява, можете да използвате и вилица.

5. От коя страна на дамата върви кавалерът? Обикновено не отдаваме значение на това, но правилно е мъжът да се движи отдясно на дамата.

6. Може ли да оставим телефона си на масата в ресторанта? Най-честата гледка е, когато броят на телефоните на масата надвишава броя на чиниите. Коректно е телефоните да се сложат на една купчинка и, който пръв вземе своя телефон, той плаща сметката.

7. Кой плаща сметката? В повечето от случаите, плаща мъжът. Ако дамата иска да плати сама за себе си, трябва незабелязано да предупреди келнера, че иска сметката да бъде разделена.

8. Как се суши чадър – отворен или затворен? Обикновено по време на дъжд, офисите заприличват на цветни полянки от отворените чадъри, но, според правилата на добрия етикет, чадърите се сушат затворени.

9. Когато се запознаваме с някого, уместно ли е да се интересуваме от акаунта му в социалните мрежи? Благодарение на социалните мрежи познаваме задочно човека, преди да сме се запознали с него в реалния живот. Изчакайте той да ви добави в списъка си с приятели, след запознанството, за да не изглеждате нахални и невъздържани. Не излизайте навън само за да си разходите новата рокля или да направите ефектна снимка, а заради общуването и новите запознанства. Говоренето с нови познати за социални мрежи не е забранено, но не е много правилно.

Какво мислите?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Защо ни е нужен масаж със суха четка?

Перфектно тяло с режима на Ася Капчикова.Ето и тайната