in

9 града, за опасностите на които туристите не са чували

Със сигурност има и по-опасни градове, но там, обикновено, туристи не ходят. Вижте за какво да внимавате, когато отидете на едни от най-посещаемите от чужденци места:

Барселона, Испания

Барселона е всеизвестна столица на джебчиите. Тук те са хиляди и са много изкусни в занаята си. След Барселона, в тази своеобразна статистика се нареждат Рим, Прага и Париж. Болшинството кражби стават на главната улица на града – Рамбла, но вещите ви могат да изчезнат и на плажа, в градския транспорт или от хотелската стая.

Кайро, Египет

Кайро е невероятен град, който силно контрастира на курортите в Египет, що се отнася до спокойствието на туристите. На първо място, градът е един от най-опасните в света за жените. Второ – има неспокойна политическа обстановка с чести въоръжени конфликти и размирици. Трето – често се срещате с хора, които се опитват да ви измамят. Най-известният пример е измамата с качването на камила, което струва 5 долара, но пък слизането е 50 долара.

Патая, Тайланд

Руската рулетка в Тайланд е свързана с това, че никога не знаеш кога и с какво ще се натровиш. Това важи с пълна сила за Патая – мръсен, но много популярен за туристите град. Виновници за хранителните неразположения са морските дарове, по-рядко месото и салатите. Местните ядат всичко с много пикантни подправки, които притежават и антисептични свойства. Туристите минават без тях и се тровят.

Йоханесбург, ЮАР

Южна Африка е страна с невероятна природа и място, където се срещат два океана. Но тук има проблеми. Минали са едва 30 години от края на епохата на апартейда, когато белите са тероризирали тъмнокожото местно население. Сега е обратно – белите са в ролята на жертви и това се случва много често в Йоханесбург. Ако сте с бяла кожа, движете се само с кола или с такси (но такси за бели). Тук по принцип рядко се ходи пеша. Ако погледнете снимки на града, улиците са пусти.

Неапол, Италия

Самите италианци казват, че Неапол е най-италианския от всички градове. Но тук е много мръсно и много престъпно. Градът е пълен с джебчии, с крадци на скутери, които крадат чантите на пешеходците и на всяка крачка има кандидат-миячи на стъклата на колата ви, които просят пари.

Тихуана, Мексико

Градът се намира на границата на Мексико и САЩ и е предпочитан не само от много американци, които искат да се забавляват по мексикански, но и от много престъпници, бягащи от американското правосъдие. Градът е разпределителен пункт на наркотърговията и действително е опасно място. Туристите няма и какво толкова да видят.

Мумбай, Индия

Всеки турист в Мумбай е заобиколен от тълпа просяци, които го възприемат само като ходещ портфейл. Някои местни се правят на йоги и „просветени“ с единствената цел да измъкнат пари от чужденците. Индия е печално известна и големия брой нападения и изнасилвания на жени. Към това се добавя липсата на обществени тоалетни и горещия климат, които създават отлични условия за хранителни отравяния и инфекции.

Рио де Жанейро, Бразилия

Един от централните райони на града Санта Тереза е много опасен, дори и да не изглежда такъв на пръв поглед. Тук крадат телефони и фотоапарати и дори нападат с нож. Изобщо, центърът на Рио е доста опасно място, особено нощем. Не си струва да ходите без местни придружители в нощните заведения, колкото и колоритно да изглеждат.

Париж, Франция

Романтичният Париж не е толкова безопасен, колкото би ви се искало. Джебчиите и просяците са превзели целия център, а наглите улични търговци ще се опитат да ви продадат всякакви глупости на тройна цена.

Какво мислите?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Кои са най-срещаните митове в медицината?

26 ползи на това да имаш връзка докато си млад