in

9 въпроса, които могат да поддържат разговорът ви цяла нощ

Първите срещи могат да бъдат колкото естествени и непринудени толкова и неудобни. Всичко се свежда до химията и естеството на разговора между двамата. Какви обаче могат да бъдат въпросите, които ще помогнат да опознаете човека срещу вас и в същото време да поддържате разговора дълго време интересен. Когато стане въпрос за първа среща, абослютно всеки един от нас е притеснен, за какво да говори и каква тема на разговор да избаре без да изпада в неудобни ситуации и да бъде разбран грешно. В повечето случаи губим, замисляйки се над това получаваме „бяло петно“ в съзнанието си и изглеждаме така сякаш нямаме личност. Много отнас биха се препознали в това определение.

В действителност най-страшното нещо е е да бъде зададен въпрос или да се стигне до тема, която би ила неудобна на отсрещния човек и би прекратила комуникацията изцяло. Както много добре знаем, при провеждането на „непринудени“ разговори с колеги, шефове и непознати най-често срещатаната тема е времето, а по-голямо притеснение от това двама души видели се за първи път на среща да говорят за време навън няма. За да не се чудите, преди среща за какво може да говорите с човека отсреща, за когото не знаете нищо прочетете следващите идеи и ги изпробвайте следващия път. Резултът ще бъде впечатляващ и се надявам първата среща да не е и последна.

  • Забавен момент от детството. Говоренето за детствто носи чувство на носталгия, а тя винаги създава топло усещане у хората. Спомнян си за това с доброта и усмива на лицето, а видите ли такава на лицето на човека срещу вас, можете да бъдете сигурен, че сте на прав път. Започвайки тема за детството разговорът може да прдоължи много, много дълго, захващайки въпроси за първите детски спомени, какво не сме харесвали в детската градина или какви всезнайковци сме били в училище. Всеки един въпрос свързан с детските моменти със сигурност би разкрил една по-интересна страна на характера и би помогнала да разберете, защот човек е такъв какъвто е.
  • Каква е любимата ти пица? – Може би няма човек на света, който да не обича пица. А какво по-хубаво от това да говорите с вашата тръпка на първа среща за любимата си пица. Почти сигурно е, че всеки един от нас има история с първия си опит да направи домашна пица. И дори този опит да не е бил много успешен забавлението говорейки за тази вълшебна храна е гарантирано.
  • Как биха ви описали приятелите? – Това е малко по-дълбок въпрос и по-скоро би бил подходящ да дойде на по-късен етап от първата среща – може би след 2 чаши вино, когато езикът е „развързан“ и вече сме спечелили човека срещу нас. Темата, която бихме засегнали с този въпрос би ни накарала да говорим дълго разкавайки ни забавни случки в приятелите. Като бонус бихме разбрали и някой положителни и отрицателни качества на човека, към когото иамем по-специално отношение.
  • Плаше ли по време на тъжни филми? – Когато човек е на първа среща, шанса да отговаря откровено на въпроси е много по-голям, тъй като иска да направи добро първо впечатление и по-този начин да спечели човека отсреща. Ето за това може да се възползваме от момента и да разберем, колко чувствителен и емоционален е човека от среща. Така със сигурност ще знаем какъв филм да не избираме.
  • Счупвал ли си кост някога? – Колкото и неприятен да е спомена със съпътстващата болка, то в повечето случаи случките, в които някой е чупил кост са забавни. Ако пък никога не се е случвало да на вас, със сигурност ще интересно какво е усещането, колко време стои гипса, как се маха и дали е удобен.
  • Би ли скочил с парашут? – Може и да не осъзнавате, но знаейки дали някой би скочил с парашут е от огромно значение за вашата съвместимост. Има хора, които са пасивни и спокойни, не обичат адреналина. Имено такъв типаж хора много по-трудно биха си паснали с такива, които обичат екстрените ситуации. Същото важи и в обратна посока. За това е хубаво от рано да разбереш отговора на този въпрос.
  • За какво си благодарен? – Това е въпрос, на който всеки би се замислил над смисъла на живота и би преобърнал цялостната си ценностна система в един миг. Замисляйки се и споделайки на глас, за какво и на кого благодарим бихме разбрали много повече от колкото си мислим. Дори и за самите нас. Това със сигурност би ни накарало да станем по-добри и да оценяваме заобикалящата ни среда. А попаднем ли на човек, който смята висчко за даденост и няма нужда да благодари за това което е, то има ли смисъл от втора среща?
  • Какво най-много би ви привлякво в противоположния пол? – Този въпрос е нож с две остриета, но със сигурност може да разберете едно от дадения отговор. Ще има ли втора среща или не. Колкото и странно да звучи, отговорът на този въпрос, може и да не е свързан с външния вид, но нека не се лъжем – това е първото, за което се сещаме, ако някой ни пита нещо подобно. Важно е да се харесваме, но дори и да направим компромис, с това което ни привлича, знаем че тези взаимоотношения имат малко по-голямо бъдеще от това да поръчаме „по още едно“.
  • Какво ви отвръщава? Винаги е интересно да разберете какво отвращава хората, а ако се замислим над това и попитаме повече хора бихме разбрали, че това е свързано повече с емоционалността на заобикалащите ги отколкото нещо физическо. Ако попитате някого, за това какво го отвръщава в другите и отговорът е „голями крака“ то това е глупаво и повърхностно, защото не хората избират каква да е големината на краката им. Въпреки това замисляйки се малко, всеки един от нас може да сподели поне едно качество, което не одобрява и смята за отвръщващо в повечението на другите.

Подобен тип разговори не само ще ви помогне да имате по-дълбоки разбирания за вас самите, но и за отношението ви един към друг. Отговорите на тези въпроси биха ни отворили очите, защо предишни връзки са претърпели провал и как бихме могли да помогнем на настоящето, ако си паснем и харесаме достатъчно.

Какво мислите?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Нечувано!Мария сведе глава пред наследницата на Гущеров.

10 храни за естествен детокс на тялото