in

8 перфектни породи кучета за семейства с деца

Кучето е най-добрият приятел на човека! Това, вярваме, не е клише, а истината за живота. Убедени сме, че радостта от това, че ти, точно ти – стопанинът на домашния любимец Лъки, се прибираш от работа, е истинска и неподправена! Толкова истинска, колкото не може да бъде, съпоставена с комплимент, направен от скъп за нас приятел – колкото и добър да ни е той!

Ако в дома има и деца, то тогава настава истинско щастие! Затова е добре да знаем към кои точно породи да се ориентираме, когато си търсим куче за домашен любимец, а вече имаме бебе или дете/деца. Някои породи са особено добри за голяма семейна компания. Вижте ги: 

1. Бигъл

Активният, приветлив и любящ Бигъл винаги е много добър към децата – способен е с часове да си играе с тях. Не забравяйте обаче, че породата Бигъл има добре развит ловджийски инстинкт – най-добре е да гледате тези кучета в частен дом и да не ги оставяте сами за дълго време. Ако се грижите правилно за Бигъл-а, като разбира се не забравяте за неговото дресиране и го обградите с грижи и внимание, то по-добър приятел и охранител за вашето дете няма да намерите.

2. Коли

 
Първоначално Коли били овчарски кучета – помагали на овчарите в събирането на скитащите се овце. Затова породата “Коли” са много отговорни и активни животни. Те могат с часове да тичат-играят-лудуват с вашите деца, а те най-вероятно ще се изморят от толкова активност, доста по-рано отколкото кучето. Така че следете вашият любимец да не изтощи прекалено много детето ви. Като цяло, Коли е куче, на което може да се доверите. То безгранично ще обича всички членове на семейството. Особено силно се привързва обаче към децата, не е агресивна порода и лесно подлежи на дресировка.

3. Лабрадор Ретривър

 
Лабрадор Ретривър – надеждно, търпеливо и любящо куче, което никога умишлено няма да причини вреда на вашето дете – едно от най-подходящите кучета за общуване с деца. По своята природа това куче е спасител, което има потенциал да стане надежден пазител на вашето дете. Не забравяйте обаче, че най-напред трябва да отделите време за възпитанието и дресирането на Лабрадора. Внимавайте за следната ситуация: ако сте си взели кученце Лабрадор, то не трябва да го оставяте насаме с малко дете, без да ги наблюдавате. Разбира се, дори малко кученце ще се привърже към детето и ще намери общ език с него, но комбинацията от двама мъници в момент на игра може да причини взаимна вреда.

4. Пудел

 
Жизнерадостно, дружелюбно куче. Те са послушни домашни любимци, които с удоволствие ще си играят с детето ви динамични игри. Неслучайно Пуделите много често участват като артисти в цирка. Те са умни и лесно се дресират, а вашето дете ще може самостоятелно да обучи пудела на различни трикове и команди. Не забравяйте, че пуделите искат внимателни и постоянни грижи: необходимо е често да ги къпете и решете, особено след активни игри и разходки с децата.

5. Немска овчарка

 
Истинският приятел и отлична охрана за вашето дете – и не само. От 9-10 годишна възраст едно дете би могло самостоятелно да се грижи за Немската овчарка и да се занимава с дресировката на уникалната порода кучета. Този неизменен спътник, ще бъде навсякъде и ще следва плътно стопанина си. Не забравяйте, че Немската овчарка не е куче, което ще може постоянно да седи между четири стени (гледането в апартамент е тегаво – и за стопанина и за кучето). Те имат нужда от постоянни разходки (2 часа е оптималния вариант) и разбира се, винаги трябва да са заети с нещо, тъй като се изморяват изключително трудно. 

6. Санбернар

 Това са едни от най-търпеливите и снизходителни кучета. Прекрасни защитници, които няма да причинят вреда на детето. Заради големите си размери обаче, добре е да следите за съвместните игри на Санбернара с невръстния ви мъник. 

7. Кокер шпаньол

 Куче, което много обича децата, добродушно и енергично, домашен любимец, който няма да позволи на стопаните си да скучаят. Кокер шпаньолите са търсещи приключения кучета, добър спътник на детето по време на разходка и поход. Любознателни, умни, мили и добродушни, те никога няма да си позволят да проявят агресия по отношение на деца.

8. Порода „Мелез“

 „Тялото може и да е от смесена порода, но сърцето само от една – любов!“ – Едуард Асадов

Непородистите кучета могат да са едни от най-умните, дружелюбните и предани четириноги приятели. Ако си вземете кученце без знатно потекло, не само ще спасите един живот, но и ще научите детето на състрадание, загриженост и отговорност.

Какво мислите?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Полезни ли са гъбите? ДА! Вижте защо

Златка Димитрова роди Миро