in

8 Замъка от Дисни, които непременно да посетите

Забравете за Принц Очарователен и всички говорещи животни от нашето детство – замъците и дворците, които сме гледали стотици пъти в любимите ни истории от миналия век се оказва, че са вдъхновени от реалния живот. Потопете се в детските си фантазии с тези осем вълшебни замъкна на Дисни, които в действителност може да посетите още утре.

 

Снежанка, Алказар замък, Испания

Замъкът на злата кралица в първия анимационен филм на Дисни се оказва, че се основава на впечатляващата крепост     в Сеговия, която е оформена като носа на кораб. Построен е в началото на 12в.. През различните години поразителната сграда се е превъплъщавала в кралски дворец, затвор, колеж, военна академия, а сега – в музей. На нас обаче, най- много ми харесва в класическата си роля от филма на Дисни.

Tangled, MONT SAINT-MICHEL, Франция

Въз основа на историята за Рапунцел, съвременна анимация се разиграва в дворец Кралство Корона – омагьосан свят, вдъхновен от истинския MontSaint-Michel в Нормандия. Една от най-известните дестинации за поколения в Европа, сега се е превърнало в туристическо място заедно със старото си абатство, старинни улички и драматични гледки. Най-магическото на това местенце, всъщност са високите отливи, които го превръщат в остров два пъти на ден.

Красавицата и Звяра, Шато ду Шамборд, Франция

Феновете на тази класика на Дисни могат да посетят мястото, вдъхновило крепостта на звяра в Loir-et-Cher, Франция. Един от аниматорите на филма, Глен Кийн, посещава замъка и веднага е разбира, че това зловещо място, с всички свои кули е най-подходящо за историята. Говорещият часовник и чайник не са включени за съжаление.

Малката Русалка,  CHILLON CASTLE, Швейцария

Познатo ли ви изглежда замъкът разположен на Женевското езеро? Ако отговорът е да, значи сте гледали доста внимателно историята за малката русалка, където действието се развива в замъка на принц Ерик. Сградата може да бъде посетена самостоятелно или с водач, а също така и наета за частни събития. Колко вълшебно би било да организирате вашата сватба в дворец на Дисни?

Замръзналото кралство, HOTEL DE GLACE, Канада

Блестящият леден дворец на Елза е вдъхновен от Quebec, където гостите могат да останат в истински снежен и леден замък. Режисьорът на филма Крис Бък посещава хотела преди пет години преди филмът да бъде пуснат и потвърждава, че това място трябва да бъде посетено задължително. Само не отпускайте гласовите си възможности твърде силно, запявайки ‘ Let it go ‘.

Аладин, Тадж Махал, Индия

Бял мрамор, буйни градини, луксозни кули – лесно е да се разбере как султанският дворец е бил вдъхновения от най-известната забележителност на Индия. Тази туристическа атракция в Агра и обект на световното наследство на ЮНЕСКО, може да изглежда като дворец, но всъщност е мавзолей, поръчан от император Шах Джахан през 1632г. за любимата му съпруга Мумтаз Махал.

Пепеляшка, NEUSCHWANSTEIN CASTLE, Германия

Вероятно най-известният замък на Дисни, домът на Принц Чаровен е бил вдъхновен от баварския Neuschwanstein. Този приказен замък също така е вдъхновил и дворецът от Спящата красавица. Посетителите могат да обиколят замъка и да научат повече за „Лудият крал“ Лудвиг II от Бавария, който го е построил през 1892 като отстъпление за любимият му композитор Ричард Вагнер.

Смело сърце, DUNNOTTAR CASTLE, Шотландия

Не е изненадващо, че любимото семейство на бунтовническата шотландска принцеса се вдъхновява от пейзажа на страната. Дворецът на семейство ДънБроч е основан Dunnottar, внушителна каменна конструкция, която е потопена в историята и седи драматично на скала край морето.

Какво мислите?

1 point
Upvote Downvote

Total votes: 1

Upvotes: 1

Upvotes percentage: 100.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Холи Бери за първи път показа новия си приятел

4 неща за по-добър секс