in

8 безопасни страни за самостоятелен туризъм

Виетнам. Местните обработват всяко късче от земята си.

Кои са най-безопасните страни в света, където ще се почувствате част от местното население? Всичко започва през 2010 г., когато на екран излиза филмът „Яж, моли се и обичай!“ с Джулия Робъртс в главната роля. След тежък развод, героинята се отправя на пътешествие сама. Така тя се наслаждава на храната, виното и флирта в Италия, опознава духовните практики в Индия и намира истинската любов в Бали. Повлияни от филма, много жени тръгват на самостоятелни пътувания, без да се вслушват в добронамерените подмятания, че това е лудост. Къде са местата, които са подходящи за възприемане от сам човек?

Исландия

 

Трудно е да си представим, че на света действително съществува тази малка страна в Атлантическия океан, докато не я видим със собствените си очи. Вулкани, черен пясък, гейзери, топъл асфалт и прохладен въздух – всичко това е Исландия, която се смята за най-безопасното и дружелюбно място на планетата. Заема първо място в рейтинга на Глобалния индекс на миролюбието.

Индонезия

Изглежда всеки втори човек определя Индонезия (по-точно Бали), като място на силата. И дори и да сме много скептични, няма начин да не се влюбим в невероятната красота на океана, в дивите плажове, широкото крайбрежие, кристални чистите езера и зелените планински склонове. Местните хора са много дружелюбни и готови да помогнат във всяка ситуация.

Коста Рика

Логично е най-щастливата страна на планетата да се нарича и най-красивата. Тук е най-благоприятния климат за редки и удивителни растения и животни, а местните хора се славят със своето гостоприемство. В Коста Рика ви очакват безкрайни планини, покрити с гори, национални паркове, резервати и вулкани, екзотични плажове с черен и бял пясък, шумни водопади и, разбира се, нови приятели. Заема първомясто в рейтинга на Глобалния индекс по щастие.

Чили

Времето в Чили върви по собствени закони и позволява да се наслаждавате на всяка минута. Тукашните пустини, планини и широки крайбрежия не могат да бъдат сравнени с нищо. На север ви очаква пустинята Атакама, а на юг са Чилоа и Патагония.

Виетнам

Виетнам наскоро се самоопредели като туристическа страна и затова повечето му интересни места са диви и некултивирани. Прекрасните пазари, необикновените градове и винаги усмихнатите виетнамци са отличен повод да пътешествате из страната.

Япония

Една от най-развитите страни на съвременността може да удиви и най-опитните туристи. Новаците ще са в абсолютен възторг. Прекарайте няколко дни в Токио, качете се на скоростния влак близо до планината Фуджи и се насладете на спокойствието на стария Киото. Всеки ден в тази страна е различен от предишния. Япония е много безопасна, но е за туристите, на които не им стига адреналина.

Португалия

 

Португалия е много различна. Всеки град има собствен ландшафт и различни забележителности. Това е една от най-живописните европейски страни, която много напомня Азия.

Швейцария

Въоръжете се с удобни обувки и се насладете на просторната Швейцария. Транспортната структура тук е толкова добре развита, че до всяко място ходи трамвай, влак или корабче. Посетете Цюрих, а после се отправете на юг към бреговете на Женевското езеро или в Лозана, където ще намерите множество развлечения, ресторанти и хотели.

Какво мислите?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Лейди Гага влезе в болница

Да си направим здравословна зимнина: консервиране без захар