in

7 съвета за винаги подредена кухня

Подредената и чиста кухня е признак не само за добра организираност, но е и красива и приятна за очите. Ако обичате да готвите, то най-вероятно разхвърляната кухня не е по вкуса ви. Ако не обичате, пък, то това е може би защо разхвърляните вещи в кухнята ви отказват от готвенето. За да промените това, ето 7 съвета, които ще ви помогнат винаги да имате подредена кухня.

 

Дръжте всичко извън кухненския плот

Това може и да изглежда доста трудно, но вашият миксер, захарницата, кафеварката и други неща,  не само заемат място на тезгяха, но и на практика правят възможно почистването. Те събират прах и мазнина, а това често се пренебрегва. Човекът с чиста кухня избърсва всички уреди и т.н. с топла, влажна гъба, преди да ги съхранява в рафтове или шкафове. Да, дори и онези неща, които се използват всеки ден.

 

Избършете печката, мивката и плота при всяка употреба

Подреждането на вашата кухня означава да изчистите водата и мазнините.  Ако няма нищо в печката, мивката или тезгяха, внезапно става наистина лесно да почиствате с гъба тези зони.

 

Дръжте сапун и гъби под мивката

След като измиете съдовете, просто изплакнете гъбата и я прибирайте в дръжка за гъби под мивката заедно със сапун и гумени ръкавици. Това е изненадващ трик, за да поддържате кухнята си приятна и привлекателна.

 

Съхранявайте кошчето за боклук под мивката

Има нещо неприятно в това да имаш боклук в средата на кухнята, дори и един с елегантен дизайнерски кош от неръждаема стомана. Съхраняването на боклука под мивката го предпазва от зрението и от ума.

 

Измийте и изсушете чиниите незабавно

Ако имате кухненски шкаф за сушене, отървете се от него! Това прави твърде лесно да се трупат съдовете, без да ги сушите, плюс това мокрия басейн за оттичане на водата помага за развитието на бактерии. Вместо това, погрижете се за съдовете си като истинска домакиня-  мийте и изсушете съдовете веднага след хранене.

 

Дръжте около 30 процента от хладилника празен

Понякога се чудите къде ще сложите остатъците от храна или наскоро купените си хранителни стоки? Ако винаги имате няколко ясни празни пространства в хладилника, това улеснява намирането на определено място за нови неща.

 

Дайте на всяко нещо определено място

Макар че е примамливо да се иска да се съхраняват кухненски инструменти, подправки, масла и т.н. близо до печката в кухнята за лесен достъп, това е рецепта за бедствие. Тъй като нещата се готвят, маслото често се пръска върху тези предмети. В допълнение, топлината може драстично да намали срока на съхранение на подправките и масла, което ги прави стари и гранясали. Вместо това съхранявайте всичко  далеч от печката. Преди готвене, извадете цялото оборудване и хранителни продукти, от които се нуждаете, и след като сте ги използвали, приберете ги обратно. Това прави по-лесно почистването.

Какво мислите?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Най-добрия партньор за твоя зодиакален знак – част 2

Кои са най-срещаните митове в медицината?