in

7 неща, които никога да не използваш като лубрикант

Лубрикантът е много полезно помощно средство за разгорещен секс, особено ако страдаш от сухота „там долу”. Той може да те предпази от наранявания и болка в най-нежната област от тялото ти.  Лубрикантите, създаден специално за тази цел, съдържат безвредни съставки, които ще ти помогнат да изпиташ максимално удоволствие по време на секс. Често, обаче, много хора пренебрегват класическите лубриканти и използват всякакъв вид други средства, които откриват в … дома си. Това е лесен, бърз и евтин вариант, но не винаги е полезен. Ето няколко неща, които смяташ, че са страхотен лубрикант, но всъщност не са.  И е добре да ги избягваш.

 

Кокосово масло

Много хора използват кокосовото масло като лубрикант, защото то е напълно безвредно за организма. То, обаче може да създаде проблеми. То влияе на латекса в презерватива като може да го изтъни и скъса. Това от своя страна може да доведе до полово предавани болести или нежелана бременност.

 

 

Олио

Олиото може да ти се струва като добър овлажнител, но всъщност, не е. То също влияе на качеството на презерватива, а и има и друго неприятно действие. Всъщност, то не е толкова овлажняващо, колкото ти се струва. И след като не е създадено за тази цел, а за готвене, то може да раздразни вагината ти.

 

Слюнка

Може би най-често използваният лубрикант. И, може би, най-вредният. Слюнката съдържа стотици бактерии, които могат да ти донесат инфекция или гъбички.

 

Вазелин

Много хора смятат, че вазелинът е естествено да бъде използван като лубрикант.  Това, обаче, съвсем не е така. Неговата бензинова основа може да раздразни вагината ти и да предизвика инфекция. Освен това, вазелинът също влияе на качеството на презервативите и може да доведе до проблеми.

 

Бебешко олио

Не само, че бебешкото олио може да навреди на качеството на презерватива, но и според последни изследвания, жените, които използват бебешко олио вместо лубрикант, имат по-голям шанс да развият гъбична инфекция. Същото изследване намира общо между съдържанието на бебешкото олио и колонизацията на определен вид бактерия, която води до гъбична инфекция.

 

Лосион

Лосионът също е един от забранените начини за овлажняване. Той съдържа парфюми и консерванти, които могат да доведат до зачервяване,подуване и раздразнение.

В заключение: Ако имаш дългогодишен партньор, с когото си сигурна и правите секс без презерватив, можеш да използваш кокосовото масло като лубрикант. То е с най-близък състав до кожата и е безвредно за теб, особено след като не се налага да ползваш презерватив. Ако обаче правите безопасен секс, потърси презервативи с допълнително количество лубрикант или си купи такъв, създаден за целта. Той е напълно безвреден за презерватива и за теб и ще ти осигури максимален комфорт по време на секс.

Какво мислите?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Истините за липосукцията!

Този 60 секунден трик ще ти напомни колко страхотна е връзката ти