in

7 неща, за които да помислите, преди да се облечете

Вижте 7 неща от гардероба, които крият риск за здравето…

Любими цветове и десени, актуални за сезона материи, поредният шопинг ден… Ние, жените, обичаме да добавяме нови и нови неща към гардероба си. Честото обновяване ни кара да се чувстваме по-привлекателни, чрез промяната в стайлинга преоткриваме себе си. Но докато модата ни диктува какво да носим, не се замисляме за рисковете за нашето здраве.

1. Впити дънки

Скини дънките са секси, но могат да причинят здравословни проблеми. Стегнати по тялото ни, те увеличават натиска върху нервните окончания и възпрепятстват свободното движение, което може да доведе до изтръпване, подуване и влошаване на разширените вени. В допълнение, плътно прилепналите дънки увеличават потенето и по този начин създават идеална среда за развитието на бактерии.

2. Високите токчета

Честото носене на обувки с висок ток, променя механиката на ходене, деформира мускулите, сухожилията и ставите, увеличава риска от травми. Високи токчета днес, болка в краката утре.

3. Коригиращо бельо

От чорапогащници до корсети, клинове, бикини, стягащото бельо визуално прави по-фина фигурата ни. Но то води до нарушения на кръвообращението и увеличава риска от разширени вени. Ако не се налага, не го носете всеки ден.

4. Вълнени пуловери

Те са топли, модерни и красиви, но биха могли да предизвикат дразнене и обриви, особено ако страдате от суха кожа или имате алергия към тази материя. За да намалите дискомфорта, сведете до минимум контакта с вълната на тялото и използвайте овлажняващи лосиони за тяло.

5. Обувки с плоска подметка

Сред любимите ни са обувките тип балерина, сандали на равна подметка, гуменки. Ниските обувки с равни подметки могат да бъдат не по-малко опасни за здравето. Те не поддържат крака и не позволяват на мускулите на краката да функционират оптимално, което може да доведе до проблеми с коленете и гърба и появата на плантарен фасциит (болки в областта на свода и петата).

6. Стринг

Носенето на стринг увеличава риска от предаване на инфекции от ануса към вагиналната зона. Освен това плътното прилепване на този вид бельо увеличава риска от гъбични инфекции.

7. Тежки чанти

Дамската чанта почти никога не е лека. Носенето на тежки чанти вреди на вашата стойка, походка, натоварва мускулите и ставите в областта на шията и раменете, притиска ставните връзки, което може да доведе до притискане на нерв.

Какво мислите?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Кой филм да гледаме: „Момичето в паяжината“ („The Girl in the Spider’s Web“)

Как да сготвим заек в гювеч