in

7 начина да разнообразиш готвенето си тази седмица

Готвенето може  да бъде едно от най-забавните неща, които могат да ти се случат. Да експериментираш в кухнята може да бъде зареждащо, развиващо креативността и повишаващо настроението. Но както всяко нещо, ако го повтаряш всеки ден, в даден момент може да попаднеш в капана на рутината. Приготвяш ли всяка вечер едно и също? Чувстваш ли, че идеите ти са изчерпани? Ако да, значи имаш нужда от бързо едноседмично разнообразяване на кулинарните умения, което ще те изкара от коловоза и ще върне желанието и настроението ти за готвене.

Ето какво да направиш всеки един ден от седмицата:

Понеделник: Разгледай Пинтерест

В социалната мрежа за изображения Пинтерест, ще намериш милиони идеи за различни ястия и начини на приготвяне. Просто си избери една основна съставка и виж какви интересни идеи можеш да откриеш с нея.

 

Вторник: Купи си нова кулинарна книга

Знаеш ли как хората са търсили рецепти и идеи на времето? Да, с готварски книги. И дори вече да сме в ерата на техологийте, понякога няма нищо по-вдъхновяващо от добрата стара кулинарна книга. Разгледай в близката книжарница и си харесай някоя. Избери рецепта от нея и действай.

Сряда: Избери странна съставка

Предизвикай себе си като сготвиш със съставка, която за пръв път виждаш.  Разгледай екзотичните кухни като тайландска или мароканска. Избери типична съставка, която обаче ти за пръв път виждаш и се развихри в кухнята. Да, може и да не се получи нищо, но пък може и да стане истинско кулинарно изкушение. А тръпката от риска ще те зареди с много позитивни емоции.

 

Четвъртък: Дай нов живот на любимо детско ястие

Спомни си кое беше любимото ти ястие, когато беше малка. Макарони със сирене? Кекс? А сега помисли как можеш да го направиш по-изискано и модифицирано за твоята пораснала версия. Отново можеш да потърсиш в книгите или интернет и да върнеш детските си спомени с модерна интерпретация за възрастни.

 

Петък: Посети готварски курс

Готварските курсове не са само за онези, които искат да станат професионални готвачи. Те са всички, които искат да подобрят уменията си и да се вдъхновят. Запиши се на еднодневен готварски курс за обогатяване на уменията или за научаване на нещо съвсем ново: как да правиш суши, например. Гарантирано ще си тръгнеш от там изпълнена с вдъхновение.

 

Събота: Помощ от приятел

Хей, приятелите обменят идеи. Затова вместо да се чудиш какво да сготвиш, обади се на приятелка, която обича да готви. Попитай я за някоя готина рецепта. Със сигурност ще ти даде страхотни идеи.

Неделя: Почивка

След цяла седмица на кулинарни предизвикателства, време е за почивка. Направи нещо класическо, лесно и бързо, което не изисква много време и усилия. Научи се да цениш простите неща като домати с босилек, например.

Какво мислите?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Стоян Алексиев за скандала: Това е гавра с мен

Мегз с обръщение към феновете: Не губете вярата