in

6 лесни техники на сервиране, с които ще впечатлите всички

Всеки обича красиво сервираната храна и приятно украсената маса за хранене. Но с всички останали неща, с които сте се захванали, декорирането на трапезната маса може би е последното нещо, с което ви се занимава. За щастие, тя може да изглежда също толкова красива, без да полагате много усилия и без да отделяте много време за украсяване. Ето 6 лесни начина на сервиране, с които ще впечатлите гостите си по празниците.

 

  1. Използвайте красиви подноси

Виждали сте ги навсякъде като декор за масички за кафе. Сега изберете един и всъщност го използвайте по предназначение – да сервирате храна с него. Тези табли са красиви, удобни и създават изисканост на всяка маса. Така ще накарате гостите ви да запомнят това парти като едно от най-стилните, на които са били.

 

  1. Направете изискани коктейли

Вместо да използвате индивидуалния шейкър за коктейли, една огромна купа ще стане идеалното място, в което да си забъркате стилен коктейл, приготвен с бай-ароматизирани напитки. Ето как да го направите: Налейте 1 бутилка Бай Ипанема нар, 1 бутилка Бай Коста Рика Клементин, 1 чаша тъмен ром и 2 бутилки Prosecco. Нарежете 2 клементини на колела и ги хвърлете в купата, заедно с 4 канела пръчици, 1 чаша семена от нар и малко портокалови корички, после разбъркайте всичко.

 

  1. Включи мини десертчета

Виж, няма никой на планетата, който да не мисли, че един малък пай е десет пъти по-очарователен от обикновения голям такъв. Това е нещо толкова просто. Те са по-сладки и затова автоматично са по-впечатляващи.

 

  1. Сложи етикетчета на всичко

Това отнема три секунди, но гостите го обичат. Не само ги кара да се чувстват по-комфортно с това, което тепърва ще консумират, но това е и  фантастично допълнение към всяко ястие.

 

  1. Бъди креативен с посудата

Когато каните толкова хора, че не можете да използвате собствените си чинии, включете креативността си в действие и се сдобийте с пластмасови парти чинии. Те са създадени достатъчно здрави, за да свършат чудесна работа на партито и са с изящни дизайни, за допълнително забавление.

 

  1. Когато се колебаете, декорирайте с розмарин

Когато някое ястие или десерт ви изглеждат прекалено прости, декорирайте ги с розмарин. Билката е известна не само с прекрасния си аромат, но и с красивите си листенца, които са идеалната декорация за повечето храни.

Какво мислите?

-1 points
Upvote Downvote

Total votes: 1

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 1

Downvotes percentage: 100.000000%

Александра Богданска вече бременна….

Какво казаха в първото си общо интервю принц Хари и Меган Маркъл