in

5 продукта, които трябва да яде всяка жена

Женското здраве и красота изискват особено внимание и грижа. За да имат поддържан вид и да съхранят енергичността си, жените трябва ежедневно да спазват няколко правила и да ядат определени продукти. Ето кои са те:

Млечни продукти

Сирената и киселите млека са в основата на храненето на французойките, които се славят със стройните си фигури и естествена красота. Работата е там, че основен микроелемент на всички млечни продукти е калцият. Той е необходим за поддържане красотата и здравето на зъбите, косата и ноктите, като укрепва и костите. Ако една жена има проблеми с костите, т.е. недостатък на калций, се появяват болки в гърба и мускулите и се разваля осанката ѝ като цяло. В случай, че не трябва да консумирате лактоза, заменете я с тофу и ядки, които също са богати на калций.

Червена риба

Мазните видове риба съдържат незаменимата за жените Омега-3 мастна киселина. Тя отговаря за еластичността и добрия вид на кожата и защитава клетъчната мембрана от увреждане. Включвайки червената риба в менюто си, гарантирано ще отложите появата на преждевременни бръчки и за дълго ще съхраните красивото очертание на овала на лицето. Диетолозите препоръчват употребата на червена риба минимум два пъти седмично.

Продукти, богати на витамин С

Киви, цитрусови плодове, тиква и червени чушки – ето главните продукти за женската красота. Те са богати на витамин С, отговарящ за еластичността и здравето на кожата. Витамин С е необходим и за правилното функциониране на имунната и нервната система и повишава защитните функции на организма.

Броколи

Учените са установили, че, благодарение на високото съдържание на витамини от групата В, броколите оказват благоприятно въздействие на нервната система и предпазват от размножаване на вредните бактерии в организма. Редовната употреба на този зеленчук подобрява цялостното състояние на организма и удължава младостта му. Жените трябва да ядат броколи 2 пъти седмично.

Черен шоколад

Горчивият шоколад е не само полезен, но и незаменим продукт за жените. В състава му влизат магнезий, мед, цинк и фосфор, които имат важна роля за укрепването на костната тъкан и помагат да се нормализира хормоналния фон. Лекарите препоръчват на жените да не се увличат и да консумират само по 25 грама тъмен шоколад на ден.

Какво мислите?

-2 points
Upvote Downvote

Total votes: 2

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 2

Downvotes percentage: 100.000000%

Какво да обличаме за офиса през тази пролет?

Какво се случва с тялото ви, когато навършите 30 години