in

5 основни тренда в грима за 2018

Тренд 1: Крачета на паяк

Най-странният тренд за 2018 година, който в никакъв случай не трябва да се пренебрегва, е гримирането на миглите във вид на крачета на паяк. Новата мода се налага от Dior и MSGM. Ефектът се получава при нанасяне на спиралата на много пластове, което слепва ресниците и те заприличват на паешки крачета. Към така гримираните мигли не се прибавят ярки сенки, а само се изравнява основния тен и се сресват веждите.

Тренд 2: Прозрачен блясък

След масовото разпространение на матовите червила, на мода се връща прозрачният блясък за устни, който не сме виждали по подиумите от 90-те години. Избирайте блясък, който има огледален ефект и не боядисва устните в силен цвят – леко розово или прасковено са напълно достатъчни. Устните трябва да изглеждат естествено и съблазнително.

Тренд 3: Опашки

Последните ревюта на Fenty Puma by Rihanna, Novis и Christian Siriano доказват, че основната прическа за 2018 г., ще е опашката. Ако вече се радвате, че ще сте на мода само с един ластик за коса, трябва да ви разочароваме. Няма да е толкова просто. Опашката трябва да е оригинална – най-добре сплетена, с ленти или с ярки цветни шноли.

Тренд 4: Линии в маникюра

Що се отнася до ноктите, то през 2018 ще е модерна минималистичната геометрия. Точките и триъгълниците отстъпват пред идеално равните и тънки линии. И никакви ярки цветове: този маникюр изглежда най-добре с бели, черни и телесни лакове.

Тренд 5: Ярки едноцветни сенки

Яркият грим през 2018 в един цвят – жълт, син или оранжев ще замени изцяло изразителния опушен грим на очите. Сенките трябва да са в стил „електро“, а ивиците грим – широки, все едно са нанесени с четка за рисуване. Ако смятате това за прекалено смело, адаптирайте тренда към собствения си стил – важното е гримът да е в един отчетлив цвят и с размазани граници.

Какво мислите?

-1 points
Upvote Downvote

Total votes: 1

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 1

Downvotes percentage: 100.000000%

Как да предотвратиш напълняването този сезон

Кейт Уинслет не се притеснява от пищните си форми