in

5 начина да покажеш любовта си, когато не си готова да кажеш „Обичам те”

Работата е там, че любовта не е едно нещо, а  означава много неща: Сред тях са похотта, привличането, страстта, ангажираността, подхранването, дълбоката грижа и потенциалното бъдещо планиране. На всичко отгоре, проучванията са установили, че казвайки „Обичам те”, вие правите нещо повече от това да декларирате емоция.

Любовта не е лека, затова да я усещате и да не се чувствате готови да я кажете, е нещо напълно нормално, с което всеки се блъсква.  За щастие има начини, с които да покажете на човека, че го обичате, без да се налага да изричате тези думички ясно.

 

  1. Интересувайте се от хобитата и близките му

Когато обичате някого, се сблъсквате с хобитата, интересите и близките му хора. И докато е ясно, че не всичко ще ви хареса напълно, то ако искате да му покажете, че държите на него, начина е именно да проявите интерес към тези неща. Да, може да не ви е напълно приятно да гледате любимия му сериал, но ако го направите, заради него, това ще го накара да се почувства обичан. И да, приятелят му от детството може да е идиот, но се дръжте добре с него. Така ще покажете на любимия, че цените него и хората в живота му.

  1. Запознайте го със своите хобита и близки

Ако това е истинска любов, споделянето на живота ви с този човек вероятно ще дойде естествено. С това казано, полагайте усилия да го запознаете с нещата и хората, които ви носят радост и смисъл. Така му показвате,  че искате те да са част от живота ви и това може да доведе до общи интереси за изграждане на щастливо съвместно бъдеще.

  1. Правете планове за бъдещето

Плановете за бъдещето не означават картографиране на някакво грандиозно европейско турне, а по-скоро нещо просто като постоянен седмичен ритуал или обещанието да гледате конкретен филм заедно. Въпросът е, че трябва да позволите на този човек да знае, че искате да остане наоколо и да бъде в живота ви.

  1. Покажете му колко важен е за вас

Фокусирайте се върху него, нещата, които ви правят щастливи заедно и правете мили неща за него ежедневно. Така ще го накарате да се почувства обичан.

 

В крайна сметка, да кажете на някого „Обичам те” е само върха на айсберга. По-важно е това, което се крие отдолу и това, което му показвате. Затова, не се напрягайте толкова върху думите, колкото върху действията. Той ще разбере какво чувствате.

Какво мислите?

-1 points
Upvote Downvote

Total votes: 1

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 1

Downvotes percentage: 100.000000%

Какво да правим със стреса преди изпит?

6 здравословни храни богати на витамин Д