in

5 начина да пестим време

За да пилеем времето си, първо трябва да се научим да го пестим. Как да разпределим задълженията си и да предвидим обстоятелствата, за да свършим максимум неща – лесно и бързо, без все да нарушаваме графика.

 1. Направете го в аванс
  Когато пазарувате в супермаркет, купете основните продукти в по-големи количества – така ще си спестите пари и време – няма постоянно да тичате за едно и друго. Дребните покупки можете да направите и в близкия магазин.
  Разфасовайте месото и зеленчуците на порции, преди да ги приберете в хладилника и в камерата. Плащайте сметките заедно накуп или по интернет. Така няма да е наложително постоянно да ходите до каса и да се редите на всевъзможни опашки.

  2. Бъдете предвидлива
  Вкарайте в мобилния си телефон важни номера, които могат да ви потрябват, когато най-малко очаквате – на учителките на децата ви, на личния ви лекар, на шефа, на справки, на таксиметрови услуги… Не забравяйте да впишете данните на банковата си сметка, номерата на електромера и водомера, ЕГН-тата на съпруга или родителите, които все ви искат при плащане на интернет и сателитна телевизия или при попълване на различни документи.
  В чантата си носете винаги аспирин, мокри кърпички, USB. Оставете набор от ключовете при близък човек – при родителите, например. Ако изгубите или забравите вашите, или сте възпрепятствани да се приберете навреме, можете да разчитате на тях.

  3. Презастраховайте се

  Сканирайте важни документи: автобиография, лична карта, шофьорска книжка, важни пропуски и документи (например свидетелство за раждане или за съдимост), които непрекъснато трябва да прилагате някъде по някакъв повод. Запишете ги на флашка или на лаптопа, за да са ви на разположение, когато ви потрябват. Това е много важно, когато пътувате. В случай на проверка, инцидент или възникнал проблем, ще успеете лесно да удостоверите истината и да избегнете бюрокрацията.

  4. Възползвайте се от интернет

  Фейсбук? Той ви губи времето или… При условие, че го ползвате веднъж на ден във фиксиран час с определена цел, може да ви бъде изключителен помощник. Бързо и лесно пратете важни съобщения до близки, приятели и колеги. Обменете нужната информация. Не забравяйте да ограничите влизанията на хора, които нямат значение за вас.

  5. Определете приоритетите
  Научете се да пазарувате онлайн, да купувате стоки и да ползвате услуги по интернет. Това ще ви спести време, усилия и финанси.
  Направете си точна програма за деня и седмицата по часове.  Поставяйте си всекидневни приоритети, като избягвайте да се натоварвате с ангажименти, които не ви засягат пряко. Така ще имате повече време за себе си и за любимите хора, ще разпределите пропорционално времето за работа и отдих.

Какво мислите?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Как да си набавим окситоцин по естествен път?

Смешни пожелания за всяка зодия за новата 2019 година!