in

5 начина да бъдете по-отговорни към брака си

Знаете усещането, когато говорите със съпруга си за мечтата му за собствен бизнес… и изведнъж мислите ви отлитат от разговора и се фокусират върху това какво  да сготвите за вечеря тази седмица … или мислейки за последния епизод на любимия си сериал.  Да, в един момент се оказва, че партньорът ви се чувства обезценяван, пренебрегван и най-важното, че не сте наистина там, където трябва. Това може да ви струва много проблеми и дори да навреди на връзката помежду ви. Ето, пет начина да се уверите, че сте тук, когато той или тя се нуждае от вас най-много.

 

Повторете това, което той казва

Когато отговаряте с по една дума може да създаде впечатлението, че слушате, но често те са просто контейнери, когато мозъкът ви  тайно е някъде другаде. Дръжте се в момента, като повторите важните неща, които съпругът ви казва. Например: „Разбирам, че искаш да прекараме Коледа в баща ти и ще видя какво мога да направя, за да се махна от работа“ или „Това е толкова смешно, че Уискърс преследва чорап в продължение на 45 минути“.

 

Оставете телефона си

Не, няма да ви даваме съвети никога да не сте на телефона си около съпруга си. Но се опитайте да контролирате времето, което прекарвате в социалните мрежи, вместо да обръщате внимание на човека точно пред вас. Определете си места, на които просто да не използвате телефона си. Масата за вечеря и спалнята са добри такива.

 

Организирайте правилно срещите си

Когато си организирате срещи и излизания с приятели, научете се  да го правите така, че да не позволявате социалния ви живот да вреди на брака ви. Без значение дали излизате заедно или самостоятелно, винаги организирайте графика си така, че в него да има място за време, което да прекарате само двамата, гушкайки се на дивана.

 

Спрете с мълчанието

Като човек, който обожава да разговаря, не можете да мислите за по-лошо наказание, от това да лишите  партньора си от удоволствието да слуша  гласа ви. Но когато му дадете мълчаливото отношение – независимо дали става дума за това, че е оставил мръсни кърпи на пода или водите спор за това дали сте готови за деца, никога не го наказвайте с мълчание. Така не само че няма да решите проблемите си, но и ще задълбочите враждата помежду си. Вероятността да се отдалечите един от друг е много голяма, затова не го правете. Знаете, че най-добрият начин да се справите с проблемите, е комуникацията.

 

Спрете с комуникацията онлайн

Колкото и да ви се прииска да пишете на партньора си постоянно, не го правете. Ако си позволите да се отдадете на хипер- комуникация онлайн, когато сте заедно няма да има какво да си кажете. Затова, винаги предпочитайте комуникацията на живо пред виртуалната такава.

Какво мислите?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Бърз и лесен трик, с който ще гориш по 500 калории седмично без никакво усилие

Няма прошка за Даниел Петканов и след ВипБрадър!!!