in

5 навика, които развалят красотата ни

Ако си мислите, че само вредните навици развалят здравето и външността ни, вие грешите. Всеки ден правим едни и същи неща и дори не се досещаме, че някои от тях са доста коварни за кожата ни, например.

Навик 1. Спим с лице във възглавницата

Ако искате да имате лице без бръчки, трябва да спите само по гръб. След 25-годишна възраст, кожата започва да старее и по-бавно се възстановява, в това число и от бръчките, получени по време на сън. Дори и да имате филъри и мезотерапия, пак ще ви се наложи да изоставите този навик, за да съхраните ефекта колкото се може по-дълго.

Навик 2. Пием течности със сламка

Струва ни се, че е по-страшно да пием вредни напитки отколкото как точно ги пием. Използването на сламка провокира появата на множество малки бръчици около устата. Точно тези бръчици, в които се разлива червилото и не се получава тен. На запад наричат тези бръчки щрих-код. В същото време стоматолозите препоръчват пиене със сламка на фрешовете, за да не се развали зъбния емайл от плодовите киселини. Как да го предотвратим? Просто изплакнете устата си с вода след консумацията на плодов сок.

Навик 3. Прекаляваме със сладкишите

Да, захарта може да манипулира настроението ни. В момента, в който се натъжим за нещо, посягаме към шоколад или кексче и никаква мисъл за наднормено тегло не ни спира. Но към този неприятен ефект има и още един – появата на пъпки по кожата. Това става, защото захарта активизира мастните жлези в кожата – отлично условие за развитие на бактерии.

Навик 4. Пипаме лицето с ръце

От това страдат около 90% от хората. Да си подпреш брадичката, да си почешеш носа или челото – всичко това е начин за нелегална миграция на микробите от ръцете на лицето. Бактериите попадат в порите на кожата и предизвикват възпаление. Положението може да е по-сериозно, ако пипането на лицето не е просто навик, а признак за тревожно състояние.

Навик 5. Често си мием ръцете с антисептик

Използването на такива средства говори много. От една страна, всеки квадратен сантиметър градска среда е пълен с бактерии. От друга – натрапчивото миене на ръцете по десетки пъти на ден говори са проблем с психиката. Използването на антисептици с повод и без повод разрушава хидролипидния слой на ръцете и те стават първо сухи, а после се напукват. Всеки антисептик съдържа 98% спирт и заедно с бактериите, отмива и естествената защитна бариера на кожата, която природата е измислила, за да ни предпази от всичко ненужно. С други думи, пада имунитетът на кожата. Как се поправя това? Необходимо е дълбоко и трайно овлажняване на кожата с помощта на биоревитализация и мезотерапия.

Какво мислите?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Невероятни замръзнали водопади

Как да си осигурим витамин К през зимата?