in

5 кулинарни изкушения, които ще са хит тази есен

Традициите никога не умират. За всички е ясно, че ароматът на канела, тиква и печени кестени автоматично ни напомня за есента и ни настройва на романтична вълна. Но, освен традициите, идват и тенденциите, които за всеобщо забавление всяка година се сменят с нови. Тази година, освен добре познатите ни и обичани ястия, в кухнята ни ще влязат някои доста интересни предложения, които ще повишат градусите. Ето 5 кулинарни изкушения, които ще бъдат хит през предстоящата есен.

Вода, вода, вода

Както е известно на всички, водата е най-ценното нещо за нас. Да пиеш много вода ежедневно е едно от най-важните неща, ако искаш да бъдеш здрав. Но, водата е безвкусна и затова често е пренебрегвана. Тази есен това ще спре. Защото на мода идват вкусните води. Овкусената вода с различни плодове и подправки е не само вкусна, но и много полезна. За разлика от стандартните овкусители като мента, лимон и краставица, тази есен ще използваме по-интересни такива. Представи си кокосова вода, кактусова вода и розова вода за пиене.

 

Супите са новият начин да се хидратираш

Тиквена супа, доматена супа, супа от авокадо, те са не само вкусни, но и много полезни, лесни за приготвяне и сгряващи в студените есенни дни, когато все още не си свикнала с времето. Можеш да експериментираш с любимите си съставки или да се придържаш към класически есенни вкусове. Всичко зависи от желанието и въображението ти.

 

С ухание на Мароко

Мароко е топ дестинация в момента, а фактът, че мароканската кухня е една от най-известните в света само допълва профила на страната. Именно затова, тази есен в кухните ни ще се носи уханието на северноафриканската държава. Най-лесното, което можеш да направиш, е да си поръчаш готова храна от марокански ресторант, но ако искаш да повишиш нивото на кулинарните си умения, приготви сама нещо, експериментирайки с някои от най-известните за тази кухня подправки:  харисса (паста от печени люти чушки), кимион, джинджифил, кориандър и канела.

 

Малки лакомства

Времето на огромните сладкиши отмина. Тази есен всички сладкиши с детски размер превземат кухнята. Мини понички, мини еклери, мини шоколади. Освен, че са много сладки и вкусни, ще те предпазят от прекаляване със сладкото.

Новите готварски книги

Вместо да си купуваш неща, които няма да използваш, тази есен се върни към добрата стара готварска книга. В днешно време те се правят с луксозни корици и много картинки, които допълнително ще те вдъхновят. Избери подходящата и се превърни в кулинарен експерт тази есен.

Какво мислите?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Део направи сина си планинар

3 начина да го караш по-бавно, ако не искаш да съсипеш нещата