in

5 грешки, които всички пътешественици правят

Планирайки пътуване, често допускаме много грешки, които правят пътешествието ни не такова, каквото сме очаквали. Ето кои са най-разпространените от тях и как можем да ги избегнем:

1. Прекалено наситена програма

Ако не пътуваш толкова често и времето за туризъм е ограничено, винаги се стремиш да видиш колкото се може повече интересни места. Това е първата и най-разпространената грешка. Да се върнеш от 4-дневно пътуване в 6 града и 3 страни е много повече, отколкото човек може да приеме като впечатления. Така в главата ти ще е пълна каша, няма да почувстваш нито една страна и да запомниш нито един град и единственото, което ще остане като спомен е огромната умора. Препоръчително е да се отделят поне 2 дни за разглеждането на един град.

2. Общуваш само с другите туристи и игнорираш местните жители

Ако пътуваш в компания, има вероятност изобщо да не обърнеш внимание на местните хора. Това не е правилно, защото именно те могат да подскажат къде са най-интересните нетуристически места, най-вкусната храна и най-ароматното кафе. Общувайки с местните можеш не само да спестиш пари, но и по-детайлно да се запознаеш с културата на новата страна и да създадеш нови приятелства.

3. Пътуваш в разгара на сезона

Да отидеш в Лапландия през лятото е малко странно, обаче много от туристическите места са достъпни целогодишно. Става дума не само за икономии, но и за впечатления. Навярно тълпите от туристи, километричните опашки и блъскането няма да дадат възможност за добро прекарване и спокойно запознаване със страната. Затова е добре да не се пътува в разгара на сезона, а когато цените още не са космически и няма тълпи пред всяка забележителност.

4. Отсядаш в покрайнините на града, за да спестиш

За туристите с кола, това не е грешка, а преимущество. Ако разчиташ на такси или на градски транспорт, не си струва отсядането в края на града. Разходите за транспорт и изгубеното за пътуване време ще развалят впечатлението от екскурзията.

5. Очакваш прекалено много от новия град или страна

Не трябва да си представяш предварително идеалната картинка, в която се разхождаш във вълшебен град, усмихва ти се непознат, а местните хора приветливо ти махат с ръка. Има голяма вероятност това изобщо да не се случи, а да се блъскаш с други туристи, да попаднеш на свадлива местна продавачка и напълно да се разочароваш. Препоръчително е да не разглеждаш предварително много снимки и да не четеш голямо количество информация за града, в който се намираш. Тук само един лек дъжд може да промени впечатлението от обработените с фотошоп снимки на слънчеви панорами и разочарованието да е много по-голямо.

Какво мислите?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Какво се случва с тялото ти, когато го подложиш на нисковъглехидратна диета

Тони Димитрова заряза гаджето си.