in

4 грешки, които допускаш, когато правиш планк

Планкът е упражнение на цялото тяло, което, когато се направи правилно, е страхотно. Освен укрепването на коремните мускули и долната част на гърба, планкът също така помага за свързването на горните и долните мускули на тялото. Връзка, която е важна за всеки аспект на физическата активност,  тъй като може да подобри представянето ви навсякъде. Има само един проблем: въпреки че упражнението изглежда достатъчно просто, често се прави погрешно. Ето 4-те най-често допускани грешки при правенето на планк и как да ги избегнете.

 

  1. Не държите раменете си в съответствие с китките си.

Трябва да подравните китките си точно под раменете си, за да активирате правилно равновесните мускули и да избегнете ненужно натоварване на ставите на ръцете, споделят експерти.  Лесно можете да коригирате стойката си, като погледнете китките си и се опитате да ги позиционирате точно под раменете си. Ако смятате, че са твърде  напред, разпределете теглото си малко повече в пръстите на краката си и намерете по-неутрална обща позиция.

 

  1. Вашият корем е увиснал.

Увисналият корем не е нещо приятно, когато стоите изправени и съвсем не е приятен, когато правите планк. Увисналият корем по време на упражнението се появява най-често, когато се уморите. Това е моментът, в който сте загубили съзнанието си в бавното тиктакане на секундите, които са изтекли и коленете ви започват да се отключват, корема ви увисва и вместо да усещате стягане в центъра на тялото си, цялото напрежение попада върху раменете и ръцете ви. Добрата новина? Това  може много лесно да се промени с някои малки настройки. Започнете с изправяне на краката, като притискате и корема.

 

  1. Раменете ви са близо до ушите ви

Понякога просто трябва да се отпуснете.  Често се случва горната част на тялото да се напрегне, което води до свиване на раменете и неудобна позиция на врата.  Опитайте се да запазите врата си в неутрална с гръбнака позиция  и да отпуснете раменете далеч от ушите. Чрез пълното разширяване на ръцете и разстилане на раменете си, можете да помогнете за поддържането на по-добър баланс и стабилизиране на горната част на тялото по време на упражнението.

 

  1. Правите го прекалено дълго

Когато прекалявате с упражнението, натоварвате излишно тялото си. Вместо това го правете всеки ден по 30 -40 секунди. Не прекалявайте. Така ще тренирате, без да се преуморявате и ще поддържате фигурата си като избягвате възможните травми.

Какво мислите?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

6 неща, които всеки мъж иска по време на секс

Бившата поп-фолк дива Кати,с по-млад от нея мъж.