in

4 грешки, които допускате при избора на вино

Независимо дали сте опитен колекционер или просто се наслаждавате на бутилка с приятели, има няколко неща, които почти всеки вино любител прави погрешно. Избягвайте тези четири грешни  стъпки, за да направите следващата си бутилка вино още по-приятна.

 

Избягвате бяло вино през зимата

Лесно е да свържете бялото вино с горещи, слънчеви дни. Но точно както лятната си рокля, която можете да носите и през зимата.  Вместо това се отказвате от бялото вино, изберете богати бели сортове като Шардоне, Пино Гри или Гевюрцтраминер. Тези вина ще си подхождат идеално със  сърдечните храни, на които се наслаждавате през зимата.

 

Не купувате капачки с винт

Имаше време, когато капачката  на винт сигнализираше за евтина бутилка. В днешно време, повече винопроизводители се отклоняват от традиционните тапи в полза на винтови бутилки. Придържайте се към това правило: За много прости бели и червени вина, предназначени да бъдат отворени млади, използвайте винтовите бутилки. Ако купувате по-сложно вино, се придържайте към коркови  тапи.

 

Не сте авантюристи

Също като вашия вкус в дрехите и храната, важно е да знаете какво ви харесва, когато става дума за вино. Но след като имате представа за вашия вкус, е време да се разклоните и да експериментирате с нови вина.

 

Държите чашата по грешния начин

С риска да звучи снобско, всъщност има правилен начин да задържите чашата вино. Вместо да обвиете ръката си около купата на чашата, хванете основата на стеблото между палеца и показалеца. Защо? Без топлината от ръката ви да докосва чашата, виното остава по-хладно за по-дълго време.

Какво мислите?

-1 points
Upvote Downvote

Total votes: 1

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 1

Downvotes percentage: 100.000000%

10 начина, с които да заздравите брака си, ако имате деца

3 варианта за ефектно боядисване на косата през зимата