in

3 трика за избор на качествено и достъпно винo в заведение

При изборът на вино е ресторант нещата се свеждат до две „правила“ – цената и до колко именото на произвоителят ни е познато. Със следващите стъпки лесно може да направите своя избор между чаша или бутилка, без да се притеснявате, че ще направите грешка.

Региона на производителя играе голяма роля при качеството на виното

В последно време все повече става популярно португлаското вино. Не само тази страна обаче е известна със своята пивка напитка. Ако има друг винен регион, на който се любител или сте посещавали скоро, може да заложите на сигурното и да се спрете на него. По този начин стеснявате кръга и изборът става много по лесен.  

 

Направете съпоставка между цената и годината на производство

Факт е, че повечето вина придобиват пивък и приятен вкус с всяка една следваща година на отлежаване. Дори и чашата розе с приемлива цена да бъде забелязана от вас, разгледайте и другите, като съпоставите годната на реколтата. Така вино с добра година може да се окаче на малко по-висока цена, в сравнение с такова, което е по-младо и не толкова отлежало. Всеки има своите предпочитания и не на последно място разбира се младите вина не са толкова лоши.

Помолете сервитьорът да прелее виното в гарафа

Основно правило при консумирането на червено вино е то да бъде прелято в гарафа, като това подобрява неговите вкусови качества. Ако обаче компанията е по-голяма и бутилката привършва бързо, помолете сервитьорът да прелее виното без значение от неговият цвят. Причината за това се крие, че всички вина, но не само червеното подобряват своите качества при аериране. Това разбира се е релевантно, ако консумирате сравнително бързо и не оставяте вината да отлагат часове наред в съдовете.

Какво мислите?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Галена с ужасяваща визия на морето. Плашеща…

Как да се погрижим за изтощените къдрици