in

3 признака, че все още си влюбена в бившия си

Това ти пречи да откриеш истинската любов

Връзката ви е приключила, но ти все още мислиш за бившия си? Да, раздялата не е приятна, особено ако той е този, който е решил да прекрати взаимоотношенията ви. Тогава се чувстваш наранена, отхвърлена и отчаяна. Опитваш се да го преодолееш, но това не винаги е лесно. Дори напротив, в повечето случаи е много трудно. Особено, ако все още си влюбена в него и го показваш с всяка част от себе си. Ето 3 признака, които ще ти подскажат, че дори да не си го признаваш, все  още си влюбена в бившия си  и това ти пречи да откриеш истинската любов.

Мислиш за него постоянно и обсебващо

Да, той е бил част от живота ти и няма как да го забравиш напълно, но ако забележиш, че всяка твоя мисъл е насочена към него, това е проблем. Най-лесният начин да разбереш дали си продължила напред е като си зададеш въпроса: „Кога последно мислих за него?”. Ако отговорът е „преди 5 минути” или „тази сутрин”, значи той все още заема голяма част от живота ти дори задочно. Ако забележиш, че мислите за него започват да те отдалечават от реалността и усетиш, че нямаш търпение да се прибереш вечер, за да се отдадеш на мислите си, значи е време да предприемеш драстични мерки и да промениш нещо, ако искаш да се освободиш от този порочен кръг.

Откачаш, когато го видиш с нова жена

След като сте се разделили и двамата вече сте свободни, напълно нормално е бившия ти да открие нова партньорка. Същото важи и за теб. Но, ако мисълта за него и друга жена има силата да предизвика у теб паника, самосъжаление и дори депресия, значи все още не си преживяла бившия си. Нещо повече. Започваш да следиш профила и да гледаш снимките и, чудейки се какво има тя, което ти нямаш. Така не осъзнаваш, че вредиш само и единствено на себе си.  Мислейки по този начин ти се фокусираш върху тях, вместо да живееш собствения си живот и да си позволиш самата ти да откриеш някого, с когото да бъдеш щастлива.

Премисляш постоянно отношенията ви и се чудиш къде сгреши

Ако след раздялата се отдадеш на дълбок анализ на отношенията ви и започнеш да се чудиш къде сгреши и какво можеше да бъде различно, ако се беше държала различно, това е ясен признак, че все още си влюбена в бившия си. Ако искаш да го преживееш, трябва да спреш с анализа, да приемеш, че нещата са се случили точно така, както е трябвало, и да направиш всичко възможно да продължиш напред с живота си. Единственото приемливо поведение е да анализираш отношенията си, за да подобриш себе си за следващата си връзка.

 

Разделите често са ужасни. Затова няма нищо лошо в това да страдаш за провалената си любов. Дай си време и се отдай на емоциите, страдай колкото е нужно, но трябва да разбереш, че ще дойде момент, в който всичко това трябва да спре, ако искаш да продължиш живота си и да намериш истинската любов. Тогава трябва да се фокусираш върху себе си и това да си дадеш цялата любов, на която си способна.

Какво мислите?

-1 points
Upvote Downvote

Total votes: 1

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 1

Downvotes percentage: 100.000000%

Златното момиче Цвети Стоянова бременна

Грешките при бельото, които повечето жени допускат