in

3 варианта за ефектно боядисване на косата през зимата

Преливане, блясък, леко изсветлени кичури и старателно разнасяне на цвета са главните елементи и най-модерния начин на боядисване през този зимен сезон. Тези малко забележими детайли творят чудеса: подчертават чертите на лицето, правят преливането на цветовете плавно и създават дълго задържащо се русо.

Ice Cream Color Melting, Matrix

Боядисването, което оставя върху косата ефекта на разтопен сладолед се постига с много плавен преход на тоновете на цветовете. Един отенък прелива в друг и това изглежда толкова естествено, че изглежда сякаш косите ви са такива по рождение. Техниката изглежда добре както на естествени цветове, така и на ексцентрични варианти като розово или зелено. Color Melting предполага такава техника на боядисване, при която отенъците се редуват върху кичурите. В този случай, коафьорите са като художници, а резултатът е прекрасен и за блондинки, и за брюнетки.

Стробинг, Londa Professional

Още не сме свикнали със стробинга в грима и той вече се прилага на косата. Смисълът е същият – работа с тъмни и светли отенъци, които заедно придават на образа изразителност, изтъкват достойнствата и прикриват недостатъците. Стробингът позволява акцентите върху косата да се нанесат в определен ред, като по този начин се добавя обем или се коригира овала на лицето. Техниката акцентира върху прическата, като цветът е индивидуален. Светлите тонове трябва да се поставят много правилно, отчитайки чертите на лицето и тена на кожата. Само стилист, след внимателен разговор с клиента, може да подбере точния цвят. Например приглушените акценти на нивото на очите и скулите създават по-мек стробинг, а по-ярките и асиметрични акценти ще направят образа по-контрастен.

Блонд Шейдинг, L’Oréal Professionel

Това е най-актуалният вариант за боядисване на блондинки и на всички, които искат да преминат на светлата страна на колористиката. Блонд Шейдинг са размити граници в зоната на корените и пълно изсветляване на косата. Тази техника създава полупрозрачен цвят за плавен преход на базовия тон към по-светлите кичури. Това означава, че ако косата е светла, то корените са малко по-тъмни и така се получава мек контраст между корените и дължината. Задачата на коафьора е да направи този преход толкова размит, че всичко да изглежда естествено, деликатно и хармонично. Не бива да изглежда така, сякаш са прораснали корените. Това боядисване се поддържа много лесно – прави се отново след половин година минимум. В палитрата на техниката се намират предимно светли цветове, но може да се направи и с кестеняви.


Какво мислите?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

4 грешки, които допускате при избора на вино

Какво ще забранят на Меган Маркъл след сватбата ѝ с принц Хари