in

2-минутна дейност, която ще донесе повече любов в живота ви

Тази статия е написана от психотерапевта Кен Пейдж, L.C.S.W., и е публикувана с разрешение от YourTango.

При определянето на вашите най-важни цели, не забравяйте фактора, който е най-вероятно да ви даде радост, удовлетворение и дълбоко чувство за лично значение и мисия: любовни взаимоотношения във всякакви форми, не само романтична любов.

Това прозрение идва от моите лични борби да се науча как да привличам любовта и да изграждам изпълнен с обич живот (срещу някои доста тежки вътрешни и външни препятствия), както и от 30 години опит като психотерапевт, специализиран в проблемите на интимността. 

Без да преувеличавам, мисля, че най-доброто място за намиране на любов е вашият списък с контакти.

В средата на трийсетте години, след трескави години по клубове, закачки и търсене на „безплодна“ любов, открих, че вече не мога да избегна прозялата празнота вътре в мен. Сред много хора, бях самотен.

Знаех, че трябва да намеря обичта. Бях прекарал години в търсене на несъществуващи хора, но не не отделях достатъчно време на хората, които се интересуваха истински от мен. След това прозрение, изборът да прекарам повече време, наслаждавайки се на тези хора, промени всичко. То беляза началото на много различен и много по-изпълнен с любов живот.

В работата си като терапевт съм виждал същия модел на живота на безброй клиенти, които идваха при мен, защото искат „истинска любов“ в живота си. Първата стъпка беше почти винаги да прекарваш време с това, което аз наричам „атракции на вдъхновение“. Това са приятели и партньори, с които имате основно чувство за сигурност и взаимна благодарност. След това постепенно харчите по-малко и по-малко време с „атракции на лишения“ или отношения, които изискват извънредно усилие, за да накарат другия човек да ни приеме, да ни оценява и да почита кои сме всъщност.

Тъй като ние решаваме да се фокусираме повече върху нашите атракции на вдъхновение, нашият свят се променя.

За повечето от нас най-добрият начин да откриете тези връзки е просто да прегледате списъците си за контакти от последните няколко години. Обикновено тези хора са там. Ние просто сме били твърде заети, за да се свържем с тях, чувстваме се твърде срамежливи, или просто не отделяме време да изградим връзките си.

За повече любов – намерете ключовите контакти и прекарайте повече време с тях. Това е най-добрият път към щастието, за което аз лично знам.

Ето едно просто упражнение, което ще ви помагне:

Изтеглете списъка си с контакти и прегледайте хората от него, като разгледате от най-близките до онези, за които може би не сте мислили от години.

След това си задайте три въпроса:

1. Кой наистина ме обича?

2. Кой наистина се интересува от това кой съм аз?

3. На кого мога да вярвам вярвам?

Всеки от хората, които сте избрали, е златен. Най-мъдрият път към това как да привлечеш любовта е да подхранваш тези взаимоотношения, като правиш три неща:

1. Правете повече, давайки на всеки един от тези ценни хора, повече.

2. Поискайте повече от всеки един от тях. Вярно е, че искането за повечето е често акт на интимност.

3. И най-вече: Наслаждавайте им се. Това последно предложение е може би най-великият акт на житейска мъдрост, който знам.

Изберете всеки, който се откроява с присъствието си във вашите взаимоотношения. Изпробвайте следното:

1. Помислете за това, което обичате най-много в този човек.

2. Помислете за качеството на любовта на този човек за вас.

3. Не забравяйте връзката между вас.

4. Задръжте този човек в сърцето си за миг и кажете: „Благодаря“.

5. И сега, просто оставeте чувствата си да стичат тихо.

Правете тази микро-медитация толкова пъти, колкото желаете. Шансовете са големи, че животът ви ще стане по-богат и по-приятен, и ще започнете да се срещате с нови хора, които също ще ви обичат за това, което сте.

Какво мислите?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Ето така изглежда езерото Байкал дори и през месец май

6 неща, които менструацията казва за вашето здраве