in

13 красиви интернационални имена за момиченца, идващи от Италия


Има нещо много романтично в това да кръстиш дъщеря си с нежно италианско име. В това сме убедени! Всички знаем за множество истории, в които майки, прочели някой романтичен роман, кръщават детето си на главния герой. И в това няма нищо лошо, нали? Ето някои класически италиански имена, в които сме влюбени:

Изабела
Не е чудно, че това име означава „красива“. Ето защо е много модерно в момента. Въпреки че вече не е номер 1, както беше през 2010 година, все още е ж топ че на най-готините имена за малко кокетки.

Ариа
Името Ариа означава „мелодия“. Така че, ако ви се иска малкото ви момиченце да стане нежна виолистка, спокойно може да подтикнете съдбата, като я кръстите с това мелодично име.

Алесандра
Има нещо много женствено в името Алесандра и начина, по който се изплъзва по езика. Означава „защитник на човека“. Дайте това име на дете, което искате да стане адвокат! Дано стане 😉


Лилиана
Лилиана е по-добрият вариант на комерсиализираното Лили. Звучи модерно и класно. Детето сигурно ще се роди заклета модистка 😉

Карина
О, мъничката ми! (Карина – сладка, прекрасна) Карина е прекрасно обръщение към една малка принцеса. Тогава защо това обръщение не стане и име? Името е от по-рядко срещаните, така че в градинката може би ще сте единствените, които ще го подвиквате!

Валентина
Едновременно твърдо и екзотично Валентина е супер модерно име, благодарение на Слама Хайек, чиято първородна дъщеря се казва така. Нека стане добър човек, пък професията сама ще си я избере!

Сиена
Името на очарователния тоскански град Сиена е прекрасно за едно малко сладко момиченце. Благодарение на хипстърската мама Сиена Милър, която е прекрасна актриса също така, името набира много бързо популярност. Сиена е за журналистка!


Катерина
Можете ли да си представите Кръстникът да произнася „Катерина, мило момиче, ела тук!“? Не е ли красиво. Е, вече е и лесно, а и интернационално. Катерина всъщност значи „чиста“! Катерина е име за принцеса!

Адриана
Отнасяйки се до северния град Адриа в Италия, името ни навява красиви асоциации. Адриана е сестра на Адриан. Нека стане пътешественичка!

Киара
Това красиво италианско име означава „светлина“ и е много свежа алтернатива на Кара, Клеър, Киера, Кийра. Нека стане певица!

Лучана
Кой иска да има сладкото и нежно Луси, като може да има силното и огнено Лучана? Лучана спокойно ще борави с финанси и банки – гарантираме!

Роза
Роза може би ви звучи старинно, но има в себе си нещо сладко и красиво, нещо като че е от английската провинция, като от роман на Шарлот Бронте. Подходящо е за арт дечица.

Лиа
Лиа е по-готино от класическото Леа, нали? Уникално сладко име, означаващо „носител на добри вести“. Подходящо е за бъдещи лекарки. Също така е подобно и по-кратко от Амелия, ако търсите кратко име.
В случай, че не сте си избрали от 13-те имена, ето още някои, които не са за изпускане.


? София: мъдра
? Емма: цяла, изпълнена
? Оливиа: Маслина, символ на мира
? Изабела: отдадена на Бог
? Хана: Доброжелателство, благодат
? Миа: Желание за дете
? Клои: Свеж цъфтеж
? Мадисън: Дар Божи
? Виолет: Виолетка – цвете
? Виктория: Триумф, победа
? Дарлийн: Нежно обичана
? Калила: Възлюбена
? Милада: Любов моя
? Граниа: Любов
? Кеноча: Прекрасна
? Амиа: Любима
? Шерил: Любима
? Шер: Любима
? Афродита: Богинята на любовта
? Теофилиа: Обичана от Бог
? Кара: Обичана
? Вида: Много обичана
? Карина: Любима
? Амада: Любима
? Амор: Любов

Какво мислите?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Полезни ли са гъбите? ДА! Вижте защо

Златка Димитрова роди Миро