in

10 трика и 10 рецепти за невероятни бургери

Този материал е посветен на тайните на идеалния бургер

Истинският бургер няма нищо общо с храната, която се предлага по заведенията за бързо хранене. Това е блюдо със собствени канони с възможности за кулинарни фантазии. Ето как бургерите ви винаги да бъдат идеални:

  1. Правете ги само с прясно месо. За бургерите е най-подходящо мраморното говеждо, но може да се използват и други видове меса. Важно е да спазвате съотношението 80% месо и 20% сланина (800 грама месо и 200 грама сланина).
  2. Не купувайте готова кайма. Не е ясно как и от какво е била приготвена. Наситнете месото, но не прекалено – каймата за бургери трябва да се усеща.
  3. Смесете каймата с ръце. Може дори да я удряте по масата. Така сланината, зелените, подправките и другите съставки добавени към месото ще се разпределят равномерно, а сместа ще стане по въздушна.
  4. За да са с еднаква форма и размер бургер-кюфтетата, оформяйте ги с помощта на кулинарен пръстен или използвайте капачката от голям буркан. Важното е, кюфтетата да не са по-дебели от половин сантиметър и да тежат около 200 грама. Не забравяйте да направите вдлъбнатина в центъра!
  5. Кюфтетата за хамбургерите трябва да са по-големи от питките. След това месото ще се свие до нужния размер.
  6. Дръжте суровите кюфтета в хладилник, докато правите соса и режете останалите съставки. Ако сочните оформени и апетитни кюфтенца са на топло мазнината в тях ще започне да се топи, а бургерът ще стане сух.
  7. Посолете бургерите непосредствено, преди да да ги печете. Ако добавите солта предварително в каймата, натриевият хлорид ще разруши белтъците, а месото ще стане твърдо. Бургерът няма да е сочен.
  8. Не обръщайте кюфтетата прекалено често. Първо изпечете месото в центъра на грила, а след това преместете кюфтетата в края му. По време на печене леко притиснете кюфтето. За средно изпичане са необходими 6 минути. Температурата вътре в готовото кюфте трябва да е не по-малко от 70 °C.
  9. Съберете бургера по правилния начин!. Първо соса върху питката, след това марулята и накрая кюфтето. Така питката не се размеква предварително.
  10. Махнете ножа и вилицата – яжте бургера с ръце! С двете ръце. Притиснете го добре, обърнете дъното нагоре (така съдържанието няма да се изсипе) и се наслаждавайте на вкусното и сочно кюфте.

Какво мислите?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Създаване на дърво-джудже или как да си направим бонсай?

Кои сирена с кои вина си подхождат