in

10 неща, които ще променят отношението ти към мъжете

Нека си го признаем,  може би никога няма да разберем напълно мъжкия ум и със сигурност няма да можем да се поставим на тяхно място в различните ситуации. И все пак, при сегашния стремеж към равенство в днешния социален климат и опитът да погледнем живота през техните очи може да помогне на мъжете и жените да намерят общ език, тъй като социалните роли на половете продължават да се изместват. Ето 10 неща, които ще ви накарат да погледнете различно на представители на силния пол:

 

  1. Направи първата крачка

Осъществяването на този първи ход не само ви дава личен контрол, по-специално на тялото ви, но също така дава на новата ви тръпка шанс да диша спокойно, без да трябва да декодира езика на тялото ви. Когато решите, че времето е подходящо, просто действайте. Оставете игрите на недостъпна в  миналото и ще видите колко по-лесно ще започнат да протичат отношенията ви.

 

  1. Прави му комплименти

Красива, умен, силен. Каквото и да е думата, която отлично описва вашето привличане към вашия човек, нека я разбере. Обикновено се очаква мъжете да са апатични за външния си вид, но изследванията показват, че има известно желание за ласкателство. Затова, следващият път когато го намирате са супер секси, просто му го кажете.

 

  1. Мъжкият вирус наистина съществува

Оказва се, че мъжете много по-трудно преживяват обикновена настинка от жените. Това е така, защото в тялото ни има хормон, който липсва при тях. Затова, когато той се разболее, дайте му малко повече съчувствие и грижа. Наистина има нужда от тях.

 

  1. Повечето мъже не се отнасят с жените като с предмети

Не само обективността на жените налага почти недостижим стандарт на красотa, но също така води до това мъжете да се отнасят с  жените с различно ниво на уважение въз основа на това, как изглежда една жена и как тя се облича. Мъжете не гледат на сексуално привлекателни жени като например, на стол. Много по-сложно е от това. Всъщност, мозъците ни имат способността да се съсредоточат взаимозаменяемо върху тялото или ума на човека. В проучването, колкото по-сексуално стимулираща е една жена, толкова по-вероятно е мъжете да бъдат повлияни, и да я смятат за „некомпетентна“.

 

  1. Мъжете също искат тялото им да изглежда добре

Това може да не е новина за някои, но мъжете също страдат, когато се сравняват с все по-мускулести модели, включени в реклами. Погрешното схващане, че употребата на стероиди се използва само за измама в спорта, много мъже, които нямат нищо общо със спортисти, ги използват, за да поддържат телата си във форма.

 

  1. Според проучвания, жените приемат телата си много повече от мъжете

Оказва се, че мъжете приемат много по-трудно начина, по който изглеждат телата им от жените. Според проучване, докато жените изглеждат по-неудовлетворени за определени периоди от време, мъжете са по-последователно недоволни от физическия си вид.

 

  1. Мъжете се измъчват от „токсична мъжественост”

Също както при жените, казвано ни е цял живот как трябва да се държим, за да се превърнем в истински жени, така и мъжете страдат от подобен тип синдром. Правилата за мъжественост, пред които се изправя  един мъж, могат да го съсипят емоционално и да разрушат изцяло самочувствието му. Затова, имайте малко повече съчувствие. На тях също не им е лесно.

 

  1. Мъжете също страдат от ролите

Помислете за бариерите, пред които са изправени жените, когато влизат в доминирана от мъже професия. Макар че мъжете не трябва непременно да се притесняват от тормоза на работното място по същия начин, по който жените, тези, които упражняват професии, доминирани от жени, са изправени пред преценка, която неизбежно обезсърчава други мъже от такива сфери. За съжаление половите стереотипи все още предотвратяват мъжете да извършват определени дейности, които са създадени да бъдат изключително за жените, дори когато жените продължават да поемат роли, доминирани от мъже.

 

  1. Мъжете също могат да бъдат феминисти

Феминизмът цели да даде на всички възможността да преследват собствената си версия на щастието, независимо от очакванията на обществото. Докато движението осветява вниманието върху овластяването на жените, наложително е да се помни, че мъжете също изпитват дискриминация и социален натиск, свързани с токсичната мъжественост.

 

  1. Всъщност, много мъже вече са феминисти

Когато повечето хора чуват думата „феминизъм“, първоначалната им реакция е да се кандидатира за най-близкия изход. Не е необичайно да намерите много жени, които говорят и против идеологията. Когато става дума за открито подкрепа на феминизма, 50% от анкетираните мъже твърдят, че са феминисти, докато над 50% от жените са. От всички анкетирани, 43 процента свързват думата „ядосан“ с движението.

Какво мислите?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Голям тандем. Луна и Мариела Нордел се сдушват.

Живота на Константин извън Къщата изобщо не е розов.