in

10 невероятни творения на природата

Природата е способна да създава такива шедьоври, от които е невъзможно да откъснем поглед. Как става това е загадка, но такива явления могат да се формират в продължение на много епохи, докато не се получи подобно „чудо“. Те са толкова уникални и красиви, че е трудно да повярваме, че не са създадени от човешки ръце.

1. Канестеинен, Норвегия

Това е скала, подобна на гъба, която природата е създала в продължение на хилядолетия.

2. Национален парк Шилин, Китай

Разположените в китайската провинция Юнан, каменни стълбове, са били създадени преди повече от от 250 милиона години, когато долината се е намирала под вода. Сега ги посещават повече от 2 милиона туристи годишно. Всъщност Шилин означава „каменна гора“.

3. Кълбата Моераки, Нова Зеландия

Тези съвършено кръгли каменни топки изглеждат неуместни на плажа в Нова Зеландия, но това не е скулптурна композиция. Кълбата са създадени от океана точно така, както мидите изработват перли. Съставът на скалите е от раковини, които водата е изхвърляла на брега.

4. Долината на Луната, Аржентина

Този геоложки пейзаж показва долина, запълнена със странни кръгли камъни и високи, подобни на гъби фигури. Пейзажът напомня картина ма Салвадор дали и създава илюзията за абсолютна мистика.

5. Кумакиви, Финландия

Легендата гласи, че тази огромна топка е била пренесена от гиганти в средата на финландските гори. Истината е, че Кумакиви, което означава „странната скала“ е била пренесена от ледник по време на последния Ледников период и съвсем случайно се е оказала кацнала върху друга огромна скала.

6. Езеро Моно, Калифорния, САЩ

На пръв поглед, езерото Моно повече напомня на водоем от непозната планета. Особените солени скали създават този футуристичен вид на пейзажа. Това много солено езеро е формирано от вулканична дейност, която продължава и до сега.

7. Планинска верига Бангъл Бангъл, Австралия

Планините Бангъл Бангъл са скупчени като пчелни кошери в средата на равния западно-австралийски пейзаж. Те са напълно изолирани са били неизвестни до 80-те години на миналия век.

8. Вълшебните комини, Турция

Интересните скални форми се намират в Кападокия, Турция и са създадени от ерозията. Хората са превърнали тези каменни статуи в сгради и хотели, като така са дали възможност на любителите на геологията да прекарат интересна ваканция.

9. Подводната Арена, Япония

Не е съвсем сигурно дали Подводната Арена и пирамида са създадени от ерозията на варовика или това е Японската Атлантида. Така или иначе, мястото е вдъхновяващо за гмуркачите.

10. Остров Мъртвец, Ирландия

Остров Мъртвец или Спящият гигант е най-северният от островите в Ирландия. Той наистина много прилича на гигантска легнала в океана човешка фигура.

Какво мислите?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Става ли ябълковият оцет за отслабване?

Какво ще се случи с тялото ти, ако спреш да приемаш захар?