in

10 дестинации, които да посетиш през 2018

Ако имаш право на една цел, която да си поставиш през 2018, то нека тя да бъде отправена към пътуванията. Може да няма нищо общо с твоите фитнес мечти или подобряване на организационните ти умения, но имено чрез пътешествията ще станеш по-богат, а какво по-хубаво от това. Хората, които пътуват много са докасано по-щастливи и удовлетворени от това, което имат. Когато човек се замисли, всички желание пътувание са много по стойностни, от каквато и да било друга цел.

Благодарение на безкрайните ресурси, които интернет предоставя, не е необходимо да търсиш твоите вдъхновявщи места едно по едно. Предоставяме ти списък от такива, които не само ще искаш да посетиш, но и да се върнеш поне веднъж там.

Boracay, Филипините

Този малък остров се намира в централната част на Филипините и неговата дължина е едва 4км и половина, но това няма никакво значение, защото неогава природна красота е просно неописуема. Опознайте осотрова като наемете велосипеди и обиколите местноста или си починете на белите плажове с коктейл в ръка.

Любляна, Словения

Нампомняща за Амстердамските канали, този град смесва средиземноморкска, немска и словенска култура. Река Любляница разделя Стария град на столицата от търговската част, като е маркиран с най-емблематичната забележимост на града – Тройният мост. Ще ви е трудно да не се влюбите, тъй като Любляна се гордее с толкова много чар и прекрасна архитектура, както и музеи, открити кафенета, зелени пейзажи и богата история.

NinhBinh, Виетнам

Докато повечето хора се стичат към Ханой, величествената селскра страна на Виетнам, намираща се в делатата на Червената река понякога бива пренебрегвана. Въпреки това, все повече хора започват да разпознават спокойните пейзажи на Нинх Бин и бива превърнати в причина за следващо пътешествие. С варовиковите си скали, храмове, буйни зелени долини, пешеходни пътеки и пещери, тази провинция лесно се превръща в желана дестинация.

Сукре, Боливия

Боливийската столица е известна със своите бели сгради и колониална архитектура, но нейните посетители могат да се влюбат не само в това. Историческия град Сукре предлага редица музеии, катедрали и забележителности, включително и централния площад Plaza 25 de Mayo и Casa de la Libertad – дом на един от най-големите колекция отпечатъци на динозаври от цял свят.

Сеул, Южна Корея

Сеул е място, където се смесват поп култура, технологии и традиции. Модата е на висок почит, но също така може да зебелжите и традиционни корейски облекла. Насред високите небостъргачи се намират будистки храмове. Високотехнологичните подлези на града позволяват достъп до съседни негови, в случай че искате да проучите миналата столица на Южна Корея. Няма как да скучаете в този толко динамичен град

Essaouira, Мароко

Всеки, който предпочита спокойствието на града трябва да е сигурен, че може да го намери имено тук. Известен като пристанище и курортен център, африканският ветровит град е страшно популярен на уинд- и кайтсърфисти. Освен тези екстремни спортове обаче, всеки би могъл да се наслади и спокойствието на този прекрасен град. Може да се разходите по дългите плаожве или да прегледате бутиците по малките китни улички, а ако турсите шум – Маракеш много близко дори и с автобус.

Задар, Хърватия

Ако сте решили да празнувате в чужбина помислете за Даламтинския бряг, където е по-вероятно да намерите по-малко тълпи, отколкото в Дубровник и Сплит. Морксият град е богат  на култура, история  и романтика. Известен е със своите римски и венециански руини и зашеметяващи залези. Ако все пак не искате да обикаляте и разглеждате културното наследство на този град, може да посетите Стария град над плажа Коловере, където ще откриете изобилие от барове и ресторанти. Една от големите атракции на Задар е е музиката изпълнена от морски орган.

Уполу , Самоа

Този райски остров в Самоа е дом на всичко, което искате: буйни дъждовни гори, лагуни, драматични водопади и идилични плажове. Може да се запознаете с пейзаците много по-добре от Инстаграм. Сърфирането и ловенето на риба тук са целогодишна дейност, а ако предпочитате спокойствието може да се отдадете на безбройните барове и ресторанти в столицата на Самоа, Апия

Тбилиси, Грузия

Столицатана Грузия далеч не е обикновена. Посетителите могат да станат свидетели на модернизацията на Тбилиси от времето си под персийско и руско управление. Градът предоставя невероятни възможности за отдих и почивка. Недалеч от площадите могат да се разкрият големи 5 зведни хотели, барове и клубове, които подържат динамичния живот в столицата. В Стария град може да откриети древни калдъръмени улички и приволинейни плата . Пътуващите ще се почувстват запленени от тази мултикултурна и мултуетническа дестинация, която наистина не прилича на никоя друга.

Майорка, Испания

Светлият скъпоценен камък на Средиземноморието е обичат от мнозина с основателна причина. Очарователните брегове на острова, аква-сините води и приказните заливи са само няколко карисиви пейзажа, които може да срещенете там. Майорка е вдъхновила Шопен и      други музиканти, художници и писатели. Може би това се дължи на живописните селца, кухня и архитектура, планинските пейзажи, плажове или нощен живот. Каквото и е да е, бъдете готови да удължите престоя си там.

Какво мислите?

1 point
Upvote Downvote

Total votes: 1

Upvotes: 1

Upvotes percentage: 100.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Какво забравяте да почистите у дома?

5 признака, че си необвързана прекалено дълго време и си готова за връзка