in

10 грешки при декориране на дома и как да ги избегнеш

Обзавеждането и декорирането на собствения ти дом може да бъде както забавно, така и натоварващо. Особено, ако ти се случва за пръв път, а до преди това не си имала никакъв опит в тази област. В този случай лесно може да ти се случи да допуснеш грешки, които на по-късен етап да ти струват скъпо. Ето 10 от най-големите и често допускани грешки при декорирането и обзавеждането. За щастие, да ги избегнеш е по-лесно от колкото си мислиш.

Вентилатор за таван

Вентилаторите за таван показват липса на добра организация и планиране на пространството или липса на достатъчно въздух в помещението. За да избегнеш използването на този уред в дома си, по-добре монтирай климатик или постави нормален вентилатор в ъгъла на стаята.

 

Прекалено малък килим

Да избереш килим, който да е с подходящ размер и цвят, подхождащ идеално на стаята ти, често е доста сложна задача. Не се задоволявай с нещо по-малко от най-доброто, а ако килимът на мечтите ти е прекалено малък, опитай с напластяване. Просто внимавай със смесването на принтовете.

 

Плота на кухнята

Когато използваш естествени материали като камък в комбинация с дърво за кухнята си, много внимавай дали двете си подхождат. Другото, за което да внимаваш, е начина, по който са позиционирани в кухнята. Добре е преди кухнята да е монтирана, да се нарисуват с тебешир местата на всички шкафове, за да можеш да си представиш как ще изглежда, когато се монтират.

Липсата на наслояване

Ако имаш една страхотна мебел, но никакви подходящи допълнения към нея, значи нямаш нищо. Потърси декоративни елементи, които допълват основата, смесвай стилове и експериментирай с десени. Ако става въпрос за диван, например, сдобий се с възглавници, странични шкафчета и одеало, за стилна визия.

 

Огромни мебели

Когато избираш мебелите си, най-големият проблем е размера им. Често се случва така, че в малка стая да бъдат поставяни прекалено големи мебели. Това смалява пространството и изцежда енергията на стаята. Затова много внимавай при избора на мебели и най-вече с размера им.

 

Произведенията на изкуството

Един от големите проблеми, когато закачаш картини на стената си, е че те са закачени прекалено високо.  За да избегнеш този проблем, правилото е да закачаш произведенията на изкуството на нивото на очите при средна височина на един възрастен 1,7м, измерено от пода към тавана.

 

Пасващи си мебели

Едно от най-скучните неща при обзавеждането на една стая е изцяло пасващи си мебели. Те създават усещането за остаряло и липсата на въображение. Не се притеснявай да миксираш материи, цветове и стилове като избираш подходящи мебели за дома си.

 

Безсмислени аксесоари

Аксесоарите, които са там просто за да запълнят празно пространство, са напълно безсмислени и излишни. Когато декорираш рафтовете си, убеди се, че нещата, които слагаш там, ти доставят удоволствие и те карат да се усмихнеш. Това включва снимки, спомени от пътувания и картички. Избягвай статуетки и безсмислени подаръци, които дори не харесваш, но и не можеш да изхвърлиш, защото са напълно здрави.

 

Липсата на контраст

Едноцветната стая може да бъде много стилна, но ако не внимаваш, може да създаде усещането за болнична атмосфера. Затова избягвай едноцветните стаи, а ако много харесваш този стил, поиграй си с контрастите и включи няколко цветни елемента, за разнообразие.

Къси пердета

Късите пердета издават липсата на организация и правилно измерване. Те са като дреха, която ти е видимо малка, но ти въпреки това продължаваш да я носиш. От друга страна, пердета с пълна дължина, от тавана до пода, оптически уголемяват стаята и създават усещането за стил и уют.

Какво мислите?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Ако детето е стресирано, вземете му куче!

Какво да ядем за хубава коса?