in

10 вкусни неща, които да опитаме в 10 различни точки на Италия

Италия е удивителна, темпераментна и многопластова страна, приемаща всички свои гости топло и доброжелателно. Страна на културата, история, която на всеки ъгъл е разнообразна и интересна, тестените изделия, пицата с тънко тесто, вкусното вино и кафе, и още — на най-най-страхотният сладолед, обикновено приготвен по собствена домашна италианска рецепта. Опитвайки го – друго няма да искате!

Тези десет дестинации са известни с чудесната си местна кухня, както и другите си туристически забележителности, но след дълга разходка е добре да знаете къде можете да се докоснете до вкусна италианска храна.

1. Пулия

Когато отидете там, непременно опитайте от местната бурата. Този невероятен сос е подходящ както за салата, така и за паста.

2. Сицилия

Сицилианската кухня предлага невероятна комбинация от различни влияния. Можете да се насладите на арабски, гръцки или испански привкус. Кампонатата е едно от тези ястия, в които можете да усетите точно това.

3. Венеция

Когато сте там определено трябва да опитате от чикетите. Това е малко предястие, наподобяващо испанските тапас. Обикновено се сервират с вино.

4. Рим

Където и по света да се яли спагети Карбонара, със сигурност не са същите каквито са в Рим. Това ястие произлиза от Рим, или поне така твърдят римляните. Любопитното е, че оригиналната рецепта на спагетите не изисква сметана.

5. Лигурия

Фокачата има най-различни разновидности, но най-вкусната се сервира в Лигурия.

6. Тоскана

Няма как да сте там и да не опитате от известната панцанела. Първоначално това е било яденето на работниците по полетата на Тоскана, но сега е изискано ястие, което непременно трябва да опитате.

7. Флоренция

Най-вкусният италиански сладолед, или джелато, може да бъде опитан във Флоренция. Произлиза от Флоренция, но днес се предлага в целия свят.

8. Милано

Това основно ястие просто не трябва да се изпуска. То е едно от най-вкусните месни ястия, които градът предлага.

9. Болоня

Болонската лазаня се предлага в много варианти както в Италия, така и по света. Но оригиналната лазаня е лазаня болонезе и най-вкусната е в Болоня.

10. Неапол

Пица Неаполитана е традиционното неаполско ястие, като най-известната му разновидност е пица Маргарита.

Какво мислите?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Как да направиш домашния си сладолед много полезен

Парфюмите могат да провокират болести