in

Чудно есенно ястие с пилешко

Време за подготовка: 20 минути

Общо време: 1 час

Съставки:

2 супени лъжици зехтин, плюс още за печене

1 кг. обезкостени пилешки гърди без кожа

1/2 глава лук, нарязан

2 средни сладки картофи, обелени и нарязани на малки кубчета

500 гр. брюкселско зеле, нарязани на четвъртинки

1 ч.л. изсушена мащерка

1/2 ч.л. червен пипер

1/4 чашка пилешки бульон

6 чашки сварен див ориз

1/2 чашка сушени боровинки

1/2 чашка нарязани бадеми

сол, прясно смлян черен пипер

 

Инструкции: 

  1. Загрейте фурната на 180. Намажете тиган с размери 33 x 23 x 5 см със зехтин или масло. В голям и дълбок тиган загрейте 1 с.л. зехтин. Подправете пилето със сол и пипер. Сложете го в тигана и го гответе до златисто, горе-долу по 8 мин. от всяка страна. Оставете го да си почине за десетина минути, после го нарежете на парчета, широки по 2 см.
  2. В загрята мазнина сложете лука, сладките картофи, брюкселското зеле и подправете с мащерка, червен пипер, сол и черен пипер. Нека омекнат за 5 минути. Добавете бульона, така че да закъкри – с капак 5 минути.
  3. Смесете и разбъркайте сварения ориз, пилешкото и червените боровинки. Преместете сместа в тава, поръсете с бадеми и печете 20 минути.
  4. Оставете ястието да се охлади за 5 минути преди да сервирате около 6-8 порции.

Какво мислите?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Коя е Кикимора? Най-страшното славянско създание!

Лесна и вкусна рецепта за лингуини със скариди