in

Чесън против косопад

Много от т.нар. „бабини рецепти” съветват, че едно от най-ефективните средства за справяне с косопада е чесънът.

Да, онова миризливо растение, което освен, че е един от най-върлите врагове на грипа и настинките, се оказва и незаменим другар в борбата с непрестанно капещата коса.

За това как точно да се използва чесънът съществуват много идеи. Сред най-широко разпространените приложения е прякото втриване на чесновата скилидка в корените на косата.

Тази процедура обаче има и нетолкова желана страна – след провеждането на няколко подобни терапии ароматът на чесън се промсуква в кожата на главата и при най-малкото съприкосновение с вода е в състояние да прогони на далече всеки, който има по-чувствително обоняние. Така може да се получи ситуация, в която заедно с косопада си отиват и приятелите. 30

За тези, които не са готови да прикачат към името си прякора „Чесновчо”, съществуват по-леки и не чак толкова ароматни варианти – комбинации между изцеден чеснов сок и различни ароматни съставки.

И все пак всички знаем, че красотата изисква жертви, заради това и най-ефикасните лекове против косопад с използване на чесън са и най-неприятните (поне за хората с чувствителен нос).

В миналото нашите баби най-често са се борили с прогресиращото падане на косата с маска, приготвена от свинска мас, газ, ракия, жълтък, мед и чесън. Тази „лъхаща” комбинация не само че е била достатъчно ефективна, но е и била достъпна за всяка представителка на нежния пол, което е било от съществено значение.

Така един от най-разпространените заленчуци от безотказен домашен антибиотик се превръщал и в средство за разкрасяване на по-суетните баби.

И въпреки че днес могат да се открият какви ли не фармацевтични лекове срещу косопад, домашната чеснова натривка продължава да се ползва с голяма популярност.

Какво мислите?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

8 златни правила при покупка на автомобил втора употреба

Коледни звезди от картон от кашон