in

Ухажвана коса = Обемна коса

Няколко конкретни правила за поддържане на хубава коса

Здравата, поддържана коса винаги се е смятала за безценно украшение на всяка възраст.

И ако по принцип се смята за здрава и не би трябвало за нея да се полагат особено много грижи, това съвсем не е така. Поддържането на косата трябва да се прави постоянно, независимо от възрастта.

Влошаването на качеството на косата може да се получи не само от честото боядисване и химическото къдрене, неправилната грижа  или увреждането й от ролките, прекалено изсушаващата струя от сешоара или продължителното излагане на слънце.

Освен, че косата е украшение, тя е и показател за общото състояние на организма и мигновено реагира на всякакви заболявания. В такива случаи се препоръчва да се определи причината за влошаването на качеството й и ако то не е свързано с някакво сериозно неразположение на помощ идва лечебно-профилактичната козметика.

Всички знаем, че правилната грижа идва от определянето на типа на косата, за да може максимално ефективно да се възстанови здравия й вид и красотата й.

Какво още влиза в правилната грижа. Не говорим за това, че трябва да се щади максимално от вредни влияния и особено внимателно да се подхожда към миенето на косата. Здравите, неповредени косъмчета е достатъчно правилно и своевременно да се мият с подходящите за типа коса средства. Също така, ако ползвате всевъзможни стилизилращи препарати за оформяне на косата – лакове, гелове, пени, трябва да я миете ежедневно, защото не винаги подобна козметика се отразява добре на състоянието на косата.

При миенето следва да се придържате към няколко прости правила 

1. Не бива да миете косата с прекалено гореща или прекалено студена вода.

2. Не бива да поставяте шампоан на суха коса.

3. Шампоан е необходимо да нанасяте два пъти: първия – за отстраняване на мръсотията, втория – за възстановителен ефект.

4. Обилно измивайте с вода косата, за да отстраните шампоана!

А сега няколко думи за самите средства, гарантиращи правилната грижа за косата. Нека отбележим, че въпреки големия избор, да се подбере правилното, подходящо за вас не е толкова сложно.

Всяка уважаваща себе си козметична компания отделя време за разработка на разнообразни линии по грижа за всички типове коса – както здрави, така и увредени. Просто трябва определите от какво точно се нуждае в момента вашата коса.

Какво мислите?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

7 вечерни навика, заради които пълнеете

Най-добрите места за плаж през ноември – изненадващо голям избор от дестинации