in

Ужасна постъпка! Бавачки дават на бебета ОПАСНИ ХАПЧЕТА, за да спят!

Бавачки дрогират деца, които са им поверени, с хормони, за да спят през почти цялото време. Такива предупреждения се публикуваха в социалните мрежи и във форумите за майки през последните дни. Родители дори заснели този абсурд с камера.

Една от тях е студентка и давала мелатонин на 3-годишно дете, за да може тя спокойно да ползва интернет и да гледа телевизия, докато то спи. Момичето на име Вяра, което дори е студентка по медицина, иска съвет в един от известните форуми дали може лекарството да се установи при кръвна проба и тя да си има проблеми.

След като никой не и отговаря, тя искрено признава, че се е консултирала с лаборантката в университета си, която я уверила, че при кръвен тест няма да бъде разбрано дали детето е приемало лекарства или не. Освен това Наказателния кодекс не предвиждал санкции за даването на подобни медикаменти, които не са забранени, какъвто е хормонът мелатонин. Той стимулира отделянето на вещества, които спомагат за добър сън.

При по-възрастни пациенти той действа доста добре, но при деца, какъвто е и случаят, може да има негативен ефект.

„Сама изпих 3 мг от лекарството и усетих, че дозата е доста сериозна. Затова започнах да давам по 2 мг на детето. То спеше по 20 часа, а през това време аз можех да правя каквото си искам“, признава невъзмутимо Вяра.

Други детегледачки признават, че укротяват поверените им деца, като ги тъпчат с хапчета, които също ги унасят в сън. Пост с покъртително съдържание беше споделен в затворените групи „Черен тефтер на некоректните потребители“ и „Майките на София“.

В него потребителка с име Пламена Самуилова споделя притеснена: „Дрогиране на 2-годишно дете от детегледачка, моля за съвет? Детенцето на моя роднина е било дрогирано в продължение на няколко месеца от детегледачката си и карано да спи по цял ден“. От разказа и се разбира, че родителите на хлапето се усъмнили в постъпките на бавачката, след като то станало гневно и започнало да посяга.

Ето защо те монтирали камери.

След като изгледали записа с уплах разкрили, че детето прекарва 90% от деня в леглото като през повечето време спи непробудно. Не му е давано да става преди 10,30 часа и след това е каран да ляга да спи отново в 12,30 часа и така е държан в леглото до 16,30 часа, точно преди да се върнат родителите му! Шишето с водата на детето цялото миришело на валериан“, уточнява Стоилова. Тя споделя, родителите искали да изследват дали в урината на детето се съдържат приспивателни лекарства, но от няколко лаборатории им казали, че не правят подобен тест. Ходили и в полицията, за да подадат жалба, но полицаите казали, че това е безполезно, тъй като не са казали изрично бавачката да не му дава лекарства. Жената заяви, че родителите ще се обърнат към адвокат и няма да оставят нещата така.

Какво мислите?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Сол и пипер? Или защо солта не е вредна!

Жени Калканджиева окончателно преодоля съпруга си! Влюбена е в друг!