in

Трябва ли ни овлажняващ крем в студа?

Ако излезем навън при минусова температура с овлажняващ крем на лицето, то той ще замръзне и ще покрие кожата с тънка коричка лед. Това е много популярна заплаха в бюти-разговорите и си я спомняме всеки път, когато студът започне. Според част от експертите това са пълни глупости, а според други – в твърдението има доза истина, тъй като в овлажняващите средства има голямо количество вода. Във всеки случай, всички са категорични, че през зимата грижата за лицето трябва да се променя. Това трябва да става по следния начин:

Новото правило: Трябва да запомним, че през зимата кожата се нуждае от подхранване и защита сутрин и от овлажняване и възстановяване вечер. Това означава, че овлажняващите кремове наистина не са подходящи за сутринта, а вечерно време те ще донесат на кожата много повече ползи.

Утро

Основен за сутринта трябва да стане хубавият дневен крем, който трябва да подхранва и защитава кожата. Избирайте средство с плътна текстура, но не забравяйте за индивидуалните особености на кожата. Притежателките на суха кожа трябва да използват наситен крем с масла, восък, ланолин, силикони. За дамите с по-мазна кожа са плътните, но не толкова наситени кремове. Ще е отлично, ако дневните кремове винаги съдържат SPF-фактор, който е необходим и през зимата. Помнете, че всеки крем, дори и подхранващия, съдържа вода и трябва да се нанася поне половин час преди излизане на улицата.

Вечер

Както вече стана ясно, овлажняването е много важна задача при грижата за кожата в студа, само дето трябва да се прави в различно време. Не пропускайте да овлажните кожата вечерта, иначе рискувате тя да изсъхне и да се обезводни от спадането на температурите и отоплението в помещенията.

Не забравяйте, че няма да минете само с кремове в студеното време. Кожата ви се нуждае от интензивна грижа със защитни, укрепващи и успокояващи компоненти. Обърнете внимание на интензивните средства, като маски с липиди и пилинги.

Какво мислите?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

От кого открадна костюма си за Хелоуин,Николета Лозанова?

Какво разкри Райна за новия си приятел?