in

Тоскански ябълков сладкиш

Необходими продукти:

  • 120 гр. брашно
  • 200 гр. захар
  • 2 ч.л. бакпулвер
  • Сол – щипка
  • 2 бр. яйца
  • 100 гр. масло, стопено 120 гр. прясно мляко
  • 800 гр. ябълки

Начин на приготвяне:

Късната есен е ябълков сладкиш, чаша топъл чай, пухкаво одеало и увлекателна книга! Тази рецепта идва от Тоскана, и ароматът, които се носи от фурната създава невероятно усещане за уют. Домашен десерт, обикновен и лесен, такъв, с който би ви посрещнала баба ви (ако имахте баба в Италия) или който бихте могли да намерите в малката семейна пекарна на ъгъла. Съветваме да използвате сух сорт ябълки, подходящи за печене.

1. Предварителна Подготовка

Загрейте фурната на 190°С. Подгответе тава с диаметър 20-23 cm, като покриете дъното й с хартия за печене.

2. Пригответе Тестото и Ябълките

В купа разбийте яйцата и захарта на пухкав крем. Прибавете брашното и бакпулвера и разбъркайте с дървена лъжица. Прибавете прясното мляко, а след като го разбъркате, и стопеното масло. Обелете ябълките и ги почистете от семките. Нарежете ги на тънки резени, които добавете към сместа за сладкиша и разбъркайте.

3. Готови за Печене

Изсипете сместа с ябълките в подготвената тава и поставете на най-ниското ниво на загрятата фурна. Печете така 15 мин., след което преместете тавата в средата на фурната и продължете печенето до готовност. Отнема 40-50 мин. Сладкишът ви трябва да има златиста коричка и забодена в центъра му дървена клечка да излезе без полепнали трохички по нея. Сервирайте топъл или изстуден, с лъжица заквасена сметана.

Какво мислите?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Зимно поддържане на автомобила – 9 важни неща!

Кои храни да избягваме, ако искаме да имаме сияйна кожа