in

Топ 5 на най-популярните ястия със скариди

Скаридите са много вкусен, но и полезен деликатес. Те са уникален източник на антиоксиданти и противовъзпалителен каротеноид. Широко разпространени са и лесно достъпни, тъй като живеят в близост до морското дъно на повечето брегове и устия, както и в реките и езерата.

 Ето кои са петте най-любими и поръчвани ястия със скариди по света:

1. Мексикански коктейл със скариди

Това е едно от най-вкусните ястия със скариди. Подходящ е за изискани случаи и обикновено се сервира във висока коктейлна чаша. Приготвя се от малко скариди, мариновани в лимонов сок. Сосът е от домати и чесън, като в чашата се поставят авокадо и свежи зеленчуци. На финала се гарнира със сос табаско и зехтин.

2. Паста със скариди

Пастата със скариди е най-популярното ястие с този деликатес. Приготвя се лесно и бързо по класически начин като сосът отново е с домати и малко чесън. Гарнира се със свежа мента. Може да го намерите почти във всеки ресторант в Италия.

3. Скариди със сметана

Това ястие също е подходящо за по-официални случаи, посочват от foodpanda. След като бъдат сварени, скаридите се готвят на тиган с чесън, лук, червен пипер и сметана. Накрая се гарнират с лимонена кора и свежи листа от мента. Може да бъде сервирано както в чиния, така и в коктейлна чаша.

4. Ризото с бял сос и скариди

Оризът се комбинира чудесно с морска храна. Ето защо и ризотото попада в топ 5 на най-предпочитаните храни със скариди. Рецептата съдържа бял ориз, бяло вино, скариди, сметана, чесън и магданоз. Ястието е популярно в Италия, Франция и Испания.

5. Скариди на грил

В последно време, много от ресторантите, особено по средиземноморските курорти, започнаха да предлагат просто гриловани скариди с малко зехтин и лимон. Ястието е вкусно и се приготвя лесно. Перфектното мезе за бира в летните горещи дни.

Какво мислите?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Какво прави жената Дева толкова интересна?

5 начина да подсилим имунната система по естествен начин