in

Топ 5 есенни паркове

Паркът New Forest, Англия

Писателите и поетите смятат есента за най-красивия сезон на годината. Златната есен е време за носталгия, философски размисли и приятна тъга. По своята красота, есенните пейзажи не отстъпват на летните и имат своята специфична романтика. Ето 5 от най-красивите есенни паркове в света:

Парк на Новодевичия манастир, Москва, Русия

 

Тихият парк на Новодевичия манастир е разположен в района ма Хамовники, централен окръг Москва. Органичният ансамбъл, който съставят парка, централната алея и манастирът са толкова красиви в автентичната си романтика, че не могат да бъдат развалени нито от павилионите за бърза храна, нито другите развлечения. Тук цари тишина и Божия благодат.

New Forest, Англия

Култовият английски парк в югоизточната част на страната е смятан за най-подходящ за разходки през късната есен. Тук идват много хора с творчески професии, влюбени двойки и такива, които се нуждаят от релаксация.

Algonquin Park, Онтарио, Канада

Грандиозният природен масив в Онтарио е на повече от 200 години. Това е най-старият парк в страната, разположен на територия от 8 хиляди квадратни километра. Дори и за зелената Канада, паркът се явява уникален по своите мащаби. Безкрайните простори на дивата природа не са единствената забележителност на парка. Тук се срещат вълци, лосове, бобри, лисици и редки видове птици, а хилядите езера привличат почитатели на плаване с лодки и канута.

Jiuznaicou Valley, Чънду, Китай

Този разкошен парк е истинско приказно място за разходка в края на октомври. Точно тогава цветята и дърветата цъфтят в различни цветове и се отразяват в езерото. Цветовете и картините са толкова ярки, че се появява усещане, че реалността е подобрена с някоя програма за фотообработка. В парка са разрешени само разходки пеша, забранено е влизането дори на велосипедисти.

Parque del Retiro, Мадрид Испания

 

Паркът Ретиро е в самото сърце на Мадрид и е уникален ландшафтен проект за пречистване на въздуха в испанската столица. Жителите на Мадрид прекарват много от почивните си дни в сянката на дърветата и в елегантните розови градини на Ретиро.

Какво мислите?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Децата на Благо Георгиев,Йоана и Давид, като опитни зайчета пред Есмер

9 храни, които вдигат хемоглобина