in

С какво се отличава домашната грижа за кожата?

За това колко е важна домашната грижа за кожата не говорят само мързеливите. Значимостта на тези действия е голяма, дори и редовно да се ходи в козметичен салон. Пролет е, но все още е снежно, затова нека видим какво да правим с лицето си докато не се вдигнат температурите. Разката смяна от студено на топло и обратно, сухият въздух в помещенията, носенето на вълнени дрехи, шапки и шалове, правят кожата ни по-чувствителна. Именно в периода на централното отопление лицето усеща сухота, стегнатост, люспене и лесно почервенява. Дори и мазната кожа е склонна към тези промени и лесно се обезводнява. Когато се почиства такава кожа, трябва да се възстанови нейното pH и да се неутрализират всички дразнители. Ясно е, че кремът за студено време трябва да е по-плътен и по-мазен, особено, ако има и вятър. Притежателките на чувствителна кожа могат да нанасят крема два пъти, с интервал от няколко минути и чак тогава да излязат на улицата. Жените с мазна кожа трябва да използват плътен крем само за през нощта. Въпреки, че слънцето все още не е така щедро, желателно е в крема да има SPF, дори и с нисък фактор – 10-12. Много жени обичат да използват натурални масла, вместо крем, но в студеното време кожата се изсушава и наистина има нужда от крем. Маслата имат много богат състав, но лека текстура, която не може да се справи със защитните функции.

Как се променя грижата за кожата през пролетта?

Домашната грижа е основата за красотата и здравето на кожата и през пролетта тя трябва да влезе в нормален ритъм. Всяка домашна процедура за разкрасяване трябва да е част от стройна система, иначе резултат няма да има. Системата се опира на 2 основни действия: почистване, тонизиране и защита. Този минимум се изпълнява всяка сутрин и вечер, а през деня се обогатява с маски и други процедури.

  • Почистване: Съвременната козметика започва с лечебното си и профилактично действие още на този етап. Затова изборът на подходящи козметични средства не може да е случаен. Почистването никога не се игнорира, защото никой крем не работи, ако е нанесен върху непочистено лице. Ако чистим кожата само вечер или веднъж на няколко дни, активните съставки на крема няма да могат да проникнат през натрупания слой мъртви клетки и кожна мазнина, порите ще се запушат и ще се образуват комедони.

  • Тонизиране: не по-малко важен етап от домашната грижа за кожата. За да се измият от лицето, шията и деколтето всички замърсявания, в състава на всяко почистващо средство влизат така наречените повърхностно-активни вещества, които са с минимален раздразнителен ефект. Въпреки това, тези активни съставки, без които е невъзможно козметиката да се отстрани изцяло, леко издраскват повърхностния слой на кожата. Това не се забелязва с просто око, но става врата за бактерии и токсини. Именно в това е ролята на тоника – да отстрани всички остатъци от миещото средство и да неутрализира действието на водопроводната вода.

  • Защита: След почистването и тонизирането, кожата трябва да възстанови своето рН и затова се нанася крем. Най-добре е да имаме два крема – дневен и нощен, понеже кожата има свой режим. През нощта кожата работи много активна и точно тогава трябва да е намазана с крем с активен и по-богат състав. От своя страна, дневния трябва да съдържа слънцезащитен фактор, който е различен, в зависимост от сезона.

Какво мислите?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Кристиано Роналдо и Джорджина Родригес на наградите Quina Awards в Лисабон

Брад Пит и Дженифър Анистън отново заедно