in

С какво можем да заменим сладкото по време на диета

Всяка от нас, в по-голяма или по-малка степен, е зависима от сладкото. Просто някои обичат шоколад, други сладолед, а трети – тестени сладкиши. Повечето жени, които са на диета, не вкусват сладко и това им коства много усилия и излишни нерви. Няма спор, че има вредни сладкиши, които развалят фигурата и тровят организма. Но за хората, които не могат да изкарат деня без сладко, дори и това да е само подслаждането на кафето и чая, е полезно да намерят подходящите алтернативи. Наистина, има безвредни сладки храни, с които да се заменят бързите въглехидрати, които водят до наднормено тегло и до поява на диабет. Нито едното, нито другото са добре дошли за организма ни и това прави употребата на алтернативи на сладкото още по-наложителна:

Шоколад: много банално, обаче работи. Сладките десерти във вид на вафли, пасти и други могат успешно да се заменят с черен шоколад, в който няма захар. Подходящи са и шоколадите, в които вместо захар е употребена стевия или фруктоза. Можете да си направите и домашен шоколад, желе или мус с натурално какао, без да добавяте захар.

Домашни сладкиши: не всичко, направено от брашно, е вредно. Моделите не се отказват от сладкишите, но ядат само правилните. Например – кексове от трици, овесени бисквити, бонбони от сушени плодове, торти от моркови и други плодови десерти. Главното в полезните сладкиши е да се използва пълнозърнесто, оризово или царевично брашно, а захарта да се замени със сушени плодове или стевия.

Плодове: и тук всичко е банално и просто. В плодовете има малко захар и бързо потушават желанието за хапване на сладко. Освен захар, в плодовете има още фибри, които ускоряват метаболизма и помагат вредните вещества да бъдат изхвърлени от организма.

Сладолед: десертите може да се заменят със сорбета или домашен сладолед. В основата на домашния сладолед трябва да има мляко, протеин с подходящ вкус, свежи плодове, а може да ги приготвите и от заквасена сметана или кисело мляко. Може да се добавят кокосови стърготини, а после всичко да се смели с блендер и да се постави за една нощ във фризера.

Какво мислите?

1 point
Upvote Downvote

Total votes: 1

Upvotes: 1

Upvotes percentage: 100.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Къде да направите предложение за брак?

11 неща, които да НЕ правиш, веднага след като се събудиш