in

С какви обувки ще сме модерни през пролетта и лятото?

Още Мерилин Монро е казала: „Дайте на жената правилния чифт обувки и тя ще покори света!“. В предстоящия моден сезон, трендовете в обувките намекват за подчертана индивидуалност. Пролетните и летните обувки за тази година са ярки и оригинални и напълно равностойно се конкурират с модерните облекла. Ако се опитате да разгадаете основната идея в колекциите на дизайнерите, това ще бъде повече от сложно. Колекциите изобилстват с блясък, цветове, смели съчетания, оригинални принтове и стилни модели, които често излизат от обичайните рамки за обувки. Създавайки новите колекции, моделиерите са имали една обща цел – да създават комфорт и да придадат ярка индивидуалност на жените. От нарисуваните маратонки Prada, до кроксове на висока платформа на Balensiaga и пъстрите сандали в калифорнийски стил на Carven до спортните боти на висок тънък ток Monse и новите гладиаторски сандали с кокетни панделки на Lanvin, модерните обувки размиват границите в общото усещане за веселие и развихрена фантазия.

Масивни маратонки

Loewe, Celine, Louis Vuitton

Маратонките продължават сериозно да конкурират токчетата и са все по-предпочитани от жените заради комфорта и лекотата на придвижване, които осигуряват. Ако този комфорт се окаже и ултрамодерен, то всички аргументи за женствеността на високия ток ще отпаднат. Масивните маратонки с интересни цветови варианти отдавна са по подиумите, но в последно време това наистина е масово. Маратонките на дебела гумена подметка с апликации, бродерии и красиви връзки, с елементи от пластмаса, метал, кожа с косъм, пера и какво ли още не вече се носят в операта, в офиса или във вечерен клуб.

Уестърн

Acne Studios, Calvin Klein, Maison Martin Margela

Определената от модните критици като „Нова Америка“ тема, е намерила израз в много дизайнерски колекции, като на първи план излиза съвременният прочит на класическия уестърн. Каубойските ботуши са в широк диапазон и са изработени както от лачена кожа, така и от кожа с позлата и метални каишки в стил рокендрол. Така традиционният дух на Дивия Запад придобива интересен авангарден акцент. Чифт подобни ботуши са изключително подходящи за джинсови пролетни облекла.

Найлон

Chanel, Emporio Armani, Off-White

Това, че найлонът се превърна в отделен тренд на дамските обувки за пролет-лято 2018 изобщо не е чудно. Както в дрехите, така и в обувките, найлонът добавя футуристични щрихи и пресъздава спомените за костюмите от култовите фантастични филми. Дизайнерите буквално се влюбиха в смесването на найлона с лачената кожа. Подобни съчетания има както в класическите ботуши, така и в ботите на платформи, така и в изрязаните сандали.

Цветен бум

Mary Katranzou, Sacai, Dolce&Gabbana

Тенденциите в пролетните и летните обувки акцентират върху ярките цветове, в това число и в оригинални съчетания на привидно несъвместими цветове. Кой би могъл да помисли, че ще бъде модерно смесването на син сатен със златни пайети или на жълто със сребърно, или на червено и блатисто зелено, или на червена лачена кожа със синьо кадифе? Пролетните обувки доказват, че фантазията няма граници и важното е да се експериментира и да се рискува.

Какво мислите?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Как да се храним през февруари, за да изхвърлим натрупаното през януари

Как да си запазим здравето при честите промени на температурите