in

Сърнешко печено

Необходими Съставки

  • сърнешко месо – 1500 гр. бут
  • сланина – 100 гр.
  • олио – 2 с.л.
  • маргарин – 75 гр.
  • бульон – 1500 мл. горещ
  • сол
  • черен пипер
  • хвойна – плод
  • конфитюр – 1 с.л. от френско грозде
  • боровинки – червени 1 с.л.
  • сметана – 250 гр.
  • сол
  • лимонов сок

Начин на приготвяне

Одирате месото с помоща на нож, измивате и подсушавате. Шпиковате със сланината, овкусявате със сол и пипер от всички страни и запържвате добре в сместа от олио и маргарин.

6 – 8 намачкани зърна от хвойна се поставят в мазнината от пърженето на месото, разреждате с малко червено вино и добавяте бульона. Връщате месото и слагате във фурната да се задушава за около 90 минути на 100 – 120 градуса, като от време – навреме поливате месото със соса. Когато е готово изваждате месото, като може да го върнете във вече изключената фурна, за да го запазите топло.

Добавяте малко вода в соса и го кипвате. Слагате малко брашно, за да стане по – плътен, добавяте конфитюра и червените боровинки и отново кипвате. След това овкусявате със сол, черен пипер и сока от лимона. Добавяте сметаната, разбърквате и претримате всичко през сито, за да получите гладък сос.

Може да шпиковате месото, като го покриете от всякъде със ленти сланина и ги закрепите с помощта на конец.

Какво мислите?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Тодорини кукли – горди и красиви като легенда

Коя е Скарлет Йохансон?