in

Ричард Брансън: Ако трябва, скачам от колата!

Точността е един от най-простите начини да постигаме повече. Знам това много добре, след десетилетия, в които управлявам различни компании. С нея изстисквам възможно най-много от всеки един ден. Направих я приоритет в живота си. Дори съм известен с това, че винаги се стремя да надвия часовника, включително скачам (безопасно) от коли, докато са в трафика, и продължавам с метрото. Дори съм тичал до мястото на следващата си среща.

 

Мразя да закъснявам! Това не само проваля плановете ми, но е и невероятно неуважително към другите хора. Няма значение дали сте звезда или дърводелец, политик или художник, модел или музикант – всички имаме само 24 часа в денонощието и ничие време не е по-важно от това на другите. 

Придържайки се толкова много към точността, аз възприех няколко техники, които са ми от помощ, за да стигам навреме. 

След повече от половин век в бизнеса, научих, че ако се събуждам рано, мога да постигна много повече за един ден, следователно и за живота ми. Редовно се опитвам да ставам в 5 сутринта. Правя упражнения, прекарвам време със семейството си и чета новините. Това ме поставя в страхотна умствена форма преди да започна работа. Ранният старт ми дава време да помисля за деня и как да се кача на върха на моите задачи.

В работата, обичам да поддържам нещата прости. Не съм фен на PowerPoint презентациите или дългите бизнес събития. Ако мога да разбера смисъла на една концепция от няколко изречения, почти сигурно е че не само аз, а всеки човек би застанал зад нея.

За да се поддържат нещата прости, провеждам много от срещите прав. Така по-бързо вземаме решения, или подпечатваме сделка. Когато имам възможност, обичам да премествам нещата стъпка или стъпки по-напред – буквално – чрез срещи в ходене, често до мястото на следващата ми среща. А ако не мога да стигна пеша – в автомобил. (Ще ми повярвате ли, че интервюирах главния изпълнителен директор на Virgin Group Джош Бейлис, преди да започне работа при нас, на задната седалка на кола, докато чакахме в задръстване? Така стана.) 

В същото време точността не изисква постоянно да бързаме или винаги да работим в твърд график. Тя може да бъде управлявана и чрез ефективно делегиране и комуникация. Ако не можете да стигнете до една среща, по-добре го кажете и се извинете, вместо да разочаровате някого и да му губите времето. Добър вариант е също да изпратите някой вместо вас, който да ви докладва след това какво се е случило. 

Независимо дали сте се отправили към среща, полет или вечеря, важно е да направите така, че да бъдете там, когато сте казали, че ще бъдете. Разбира се, това е един старомоден съвет, но той все още ми служи добре. Всичко, което имате в бизнеса, е вашата репутация, така че е много важно да спазвате думата си. 

Плюс това най-доброто на това да бъдеш точен е, че ти помага да постигнеш по-добър баланс между работа и личния живот. Веднъж щом закъснеем, е трудно да наваксаме, а областта от живота, която ще пострада най-много, е личното ни време. 

Моята точност беше ключът към моята продуктивност като бизнес лидер. Тя ми позволи да намеря време да правя нещата, които обичам, най-много, като тренировките – кайтсърфинг, тенис или каране на велосипед – и прекарване на време със семейството ми. Постигането на баланс между работата и личния живот може да бъде като ходенето по въже: наклониш се твърде много на едната страна и ще паднеш. Да пристигнете навреме е страхотна начална точка за добър баланс в живота. 

Така че направете точността си свой приоритет. Обещавам, че от това вашата продуктивност, репутация и личен живот ще спечелят. 

Източник: сп. Мениджър

© 2017 Ричард Брансън (Разпространява се от The New York Times Syndicate)

СОБСТВЕНИЦИТЕ НА ПРАВАТА THE NEW YORK TIMES SYNDICATE ПРЕДУПРЕЖДАВАТ, ЧЕ НИКАКВА ЧАСТ ОТ КОЛОНКИТЕ НА РИЧАРД БРАНСЪН НЕ МОЖЕ ДА СЕ ИЗПОЛЗВА, КОПИРА И ПРЕРАЗКАЗВА без тяхното изрично писмено съгласие. Текстовете на Ричард Брансън в България се регулират по принципите на авторското право. 

Какво мислите?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Три хитрости срещу сивкав тен на лицето

Най-популярната диета в света: грейпфрут!