in

Разликата между зрялата връзка и всички останали

Възрастните двойки не се „влюбват“, те навлизат в любовта. Любовта не е нещо,  по което си загубвате ума; това е нещо, за което се издигате.  Падането означава понижаване, падане и оставане на място, по-ниско от мястото, където сте започнали. От падането трябва да се възстановявате.

Любовта не е таказ – поне не с хората,  които я правят правилно. Незрелите двойки падат;  зрелите двойки израстват. Защото любовта е или отминаваща игра, или е завинаги. Любовта е грешна, или е правилна. Двойката е зряла или незрела.

Откъде знаеш?  Как можеш да разбереш дали връзката ти е от онези, които преминяват с времето, или е такава, която ще издържи до край? Има няколко неща, които ще ти покажат отговора.

Първо, трябва да е лесно, от началото до края. Няма велики скандали със страстен секс  за сдобряване. Няма обсесивно обаждане, писане на съобщения или тревоги.

Няма истинска драма. Защото драмата е за децата. Драмата е за хора, които не знаят как да имат връзка – които живеят с идеалистични, предубедени идеи, че любовта трябва да е дива и обсесивна.

Любовта е лесна. Това е най-лекото нещо, което някога сте правили. Това е най-спокойното място в живота ви, най-сигурното одеяло, с което някога сте се завивали. Това е нещо, което се случва естествено; не е нужно да се борите за него ден за ден.

Когато обичаш някого и той или тя те обича и няма никакво съмнение за чувствата ви, това е спокойствие. Спокойствие, което никога преди не сте имали …  Зрялата връзка живее от това спокойствие; незрелите се удавят в него.

Незрели взаимоотношения задават въпроси, зрели взаимоотношения отговарят на тях

Незрелите отношения са свързани с съмнения. Обича ли ме? Ще ме измами ли? Ще бъдем ли заедно след два месеца?

Възрастните, зрели двойки не трябва да задават въпроси. Те вече знаят отговорите и не се нуждаят от уверяване от партньорите си. Те са удобни и сигурни и без съмнение, защото зрялата любов не е свързана с всички тези малки въпроси, но се усеща комфорт в познаването на големия.

 Незрелите взаимоотношения ви оставят да искате още  нещо; зрелите взаимоотношения ви дават това, от което се нуждаете.  

Има недостатъци в незрелите взаимоотношения, като постоянната тревога и мисълта, че нещо липсва. Това съмнение се  храни с вас,  когато спите или си тръгвате само за няколко часа. Изгаря слабо, когато сте заедно, но вие го потушавате  със секс и постоянно бърборене.

Възрастните връзки нямат  тази тревожност. Няма празни пространства или малки пукнатини. Никога не е имало чувство за липса в отношенията ви.

Незрелите отношения се стремят да бъдат един пълноценен човек; зрелите взаимоотношения нямат проблем  да бъдат двама.

Незрелите отношения се формират от двама непълни хора. Те са две половини, които се опитват да направят едно цяло.  Те са двама души, които търсят нещо, което не може да бъде намерено в друг човек. Те доминират помежду си, насилват се заедно и правят едно повредено око на човек.   Зрелите двойки никога не се стремят да бъдат такива. Те са двама отделни души, които искат просто да бъдат по-добри.

Става въпрос за желанието и на двамата да преследват личните си цели докато са във връзката, да стават по-добра версия на себе си.

 

Незрели взаимоотношения губят пътя си; зрелите връзки ви правят по-мотивирани

 

Всички се влюбваме. Лесно е да прекарвате дни в леглото и през почивните дни в мрачния свят на одеяла и целувки.

Но в крайна сметка тази задушаваща любов се замества от мотивирана любов – вид любов, която идва, когато искате да направите живот с някого и да се трудите усилено, за да постигнете този живот. Незрелите двойки никога не стигат до това.  Те никога не се чувстват мотивирани да се оставят един друг единствено, за да се върнат по-успешни и по-решителни да създадат  живот за двамата.

Незрели взаимоотношения комуникират  с текстовите съобщения; зрелите отношения винаги са лице в лице

Сериозните, зрели двойки, избягват комуникацията онлайн. Без значение дали става въпрос за чат или разговор по телефон, те предпочитат в пъти да обсъждат както добрите, така и лошите неща лице в лице. За тях правилната комуникация е много по-ценна от всичко останало.

Незрелите двойки виждат дългите текстове като доказателство за тяхната „връзка“ и намират комфорт при прекарване на часове, в които се крият зад телефоните си.

Незрелите отношения са за опитите да се намериш; зрелите отношения вече се познават

Взаимоотношенията са само за пълноценни хора, които търсят компания, но много непълноценни хора ги смятат като средство за запълване на празнотата в живота. Именно по това се различават зрелите от незрелите двойки.

Не може да има здрави отношения между  две нездравословни личности. Когато се опитвате да използвате някого, за да го завършите, създавате непълна връзка.

 

Незрелите отношения са застрашени от всички останали; зрелите взаимоотношения се радват на срещи с други хора

 

Винаги ще има хора в живота ви, миналото на всеки човек и изненадите зад затворените врати.

Възрастните двойки обаче не се чувстват застрашени от непознати или минали любовници. Те са уверени в любовта си и любовта на партньора си.

Незрелите двойки откриват заплахи във всички. Те са заблудени и параноични, защото любовта им е повърхностна. Те нямат достатъчно здрава основа, за да се промъкнат без усилие покрай всички разсеяния и заплахи.

 

Незрелите взаимоотношения живеят чрез предварително създадени срокове; зрелите връзки позволяват всичко да се случи естествено

Не е правилно или погрешно време да се движим заедно. Няма конкретна година да се омъжите и определено не е времева линия за живота ви заедно.   Когато сте влюбени, нещата се случват по свое собствено темпо. Вие чувствате нещата и вие следвате сърцето си.

Незрелите двойки обаче нямат тези чувства, тези инстинкти и тези моменти без усилия. Те съставят правила и насоки и предполагат, че времето е единственото, което прави или нарушава връзката им.

 

Незрелите отношения ви преценяват по вашето минало; зрелите взаимоотношения ви помагат да го носите

Всички ние имаме минало и в много случаи не сме горди с него. Не можем да помогнем на хората, преди да ги познаваме. Всичко, което има значение, е какво се случва сега. Незрелите двойки обаче отказват да видят отвъд миналото.

Зрелите двойки не само приемат миналото си, но искат да помогнат за излекуването на раните. Те гледат отвъд грешките и недостатъците към красотата в бъдещето заедно.

Какво мислите?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Кои са звездите с грозни крака

Славин Славчев се завърна на рокаджийската сцена.