in

Пътешествие в Египет? Ето 9 неща, които трябва да знаете

Много туристи имат романтична представа за Египет и не е трудно да се  разбере защо. Свързвайки Африка с Близкия изток, страната е удивително разнообразна – от нейните древни руини, ветровита пустиня, препълнени антични пазари до буйни делти и зашеметяващи плажове. Предвид уникалните обичаи и култура, пътешествието до Египет трябва добре да се проучи.  Ето съветите, които да запомните, ако искате да превърнете пътуването си до Египет едно незабравимо преживяване.

 

  1. Стигането до Египет

Ще ви е необходима виза, за да влезете в Египет, но процесът е сравнително ясен: документът може да бъде получен при пристигане. Възобновяемата еднократна туристическа виза е с продължителност 30 дни и струва около 50-60 лв, ако планирате да влезете няколко пъти в страната.

 

  1. Какво да посетите

Старият град  Кайро е задължително място за посещение. Църквата „Абу Серга“, известна още като най-старата коптска църква в Египет, датираща от 5-ти век, също. Висящата църква  и Синагогата на Бен Ездра, която според експертиа съдържа копие от Стария Завет и се смята, че е мястото, където Мойсей е намерен в детската си кошара, също са места, които заслужават внимание.

 

  1. Не се притеснявайте за храната

Няма нужда да се притеснявате за това какво ще ядете, особено ако сте отседнали в 5 звезден хотел или сте на круиз по река Нил. Все пак, носете Имодиум със себе си, за всеки случай, за да избегнете нежелани ситуации, които да развалят почивката ви.

 

  1. Как да изглеждате

Ако възнамерявате да посетите религиозни забележителности, бъдете наясно с правилното обличане. За нерелигиозните места летните дрехи са подходящо облекло, но когато посещавате някакво ислямско място за поклонение, уверете се, че имате подходящо скромно облекло (което покрива ръцете и краката), а дамите допълнително трябва да покриват и косата си.

 

  1. Какво се случва със здравето?

Планирайте преглед с Вашия лекар за различни ваксинации, преди да тръгнете. Обикновено повечето лекари ще препоръчват тетанус, хепатит А, хепатит В, бяс и ваксини срещу тиф.

 

  1. Докоснете се до водата

Ако вашето пътуване включва само континенталната част, губите. Струва си да резервирате своето място за  един от по-дългите круизи в Нил, които включват храмовете в Дендера и Абидос. Храмът на Озирис в Абидос е построен от крал Сети I и завършен от сина му, крал Рамзес II. Прекрасната релефна работа изобразяваща богове и фараони по стените е сред най-красиво запазените в Египет. Отвъд Нил, островът на фараона в река Темза е една от основните забележителности на Таба. Пътуващите могат да гмуркат с шнорхел, да изследват рифа около острова както и просто да плуват в тюркоазената вода.

 

  1. Долината на царете

Долината на царете е огромен град на мъртвите на западния бряг на река Нил в Луксор, където великолепни гробници са издълбани в пустинните скали, богато украсени и изпълнени със съкровища за отвъдното от поколения фараони. В долината на кралицата виждаме гробницата на Нефертари, великата съпруга на фараон Рамзес II, както и зашеметяващия храм на кралицата Хатшепсут.

 

  1. Справяне с жегата

Когато не посещавате религиозни места, преборете жегата с леко облекло. Вземете свободни, леки дрехи, добра слънчева шапка, слънчеви очила и пуловер за ранни сутрини / вечери, когато става по-хладно. Чифт удобни обувки за ходене е от съществено значение.

 

  1. И накрая… пирамидите

Няма как да обсъдим пътуване до Египет, без да отразим посещението на Великата пирамида в Гиза. Базите на трите пирамиди в Гиза заедно покриват повече от един милион квадратни метра или около девет квартала на Манхатън. Те са може би едни от най-старите забележителности в света. Предхождат както римската, така и гръцката цивилизация. Когато китайците започнали да полагат основите на Великата стена, Великата пирамида на Хуфу вече била на 800 години. Непосредственият Велик египетски музей също трябва да бъде част от Вашия маршрут, ако имате намерение да посетите страната след декември 2018 г., когато се отваря за обществеността. За първи път цялата колекция на Тутанкамон ще може да се разглежда под един покрив, а това е нещо, което трябва да се види.

Какво мислите?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Как се празнува Великден в различните страни

Какво наистина се случва с тялото ви, когато навършите 40