in

Признаците, че го подлудяваш, без дори да усещаш

В една връзка, повечето двойки ще преживеят моменти през целия ден, когато изпадат в конфликт. За щастие, ако сте ангажирани един с друг, нещата са по-положителни, отколкото отрицателни в по-голямата си част. В края на краищата, защо да бъдем заедно, ако не можете да понасяте някого? Много от нас имат тенденция да идентифицират начините, по които някой друг може да бъде разочароващ, но често ни липсва възможността да преценяваме собственото си поведение. Разбира се, никой от нас не е съвършен, нали?

Ако обаче изпитвате тревога с партньора си, може би си струва да отделите време, за да разгледате многото, много начини, по които бихте могли да бъдете доста досадни!

 

Не го гледате в очите

В този бързоразвиващ се свят може да се почувства, че никога няма да се свържем с хората около нас. Поради тази причина е много важно да положите усилия да покажете на партньора си, че му обръщате внимание. Докато можете да направите всичките си усилия, за да направите велики жестове, за да покажете своята любов, един от най-лесните начини да се свържете истински е да осъществите зрителен контакт, когато другия говори. Невероятно досадно е  да споделяте някои подробности за деня си, докато някой гледа всичко друго освен вас, нали? Е, същото важи и за него. Ако сте много ангажирани и ви е трудно да отделите достатъчно внимание, блокирайте определено време в графика си, което да отделите специално на любимия си. Той го заслужава.

 

Прекалявате с критиката към себе си

Трудно е да се приемат комплименти, когато хората казват нещо хубаво за нас. Това неудобство е сравнително нормално – въпреки че трябва да работим, за да благодарим! Много е досадно обаче, ако някой прекарва голяма част от деня си, като посочва собствените си недостатъци. Това е непривлекателно поради различни причини и може да бъде изтощително за вашия партньор, тъй като те ще се почувстват задължени да ви накарат да се чувствате валидирани и достойни.

Съвет: Всеки път, когато чувствате, че критикувате себе си, намерете нещо положително вместо това (дори ако това е само в ума ви!). Ако обаче този тип поведение се превърне в истински проблем, помислете за  терапевт, който да работи по проблеми, свързани със самочувствието.

 

Живеете в миналото

Всички сме го правили. По време на един аргумент можем да извлечем реликва от древната история, за да докажем правотата си на нашия партньор. Това не е най-здравословно нещо и повечето от нас не се гордеят с това, но то се случва на повечето от нас от време на време. Това е напълно досадно, обаче, и ако не можете да се освободите от старите случки, скандали, бивши и други аспекти на миналото, може да доведе до сериозен проблем. Фокусирането върху миналото може да направи наистина трудно да се съсредоточите върху настоящето (и вашето бъдеще).  Съвет: Предизвикайте себе си да бъдете тук и сега колкото е възможно повече. Вероятно ще бъдете изумени от това, колко повече ще се насладите на времето си с партньора си – и живота като цяло!

 

Взимате важни решения без него

Това може да бъде наистина, много трудно, но никой не иска да се чувства като че ли се разделя. Като възрастни ние сме спечелили правото да живеем живота си според нашите условия. Ако вашият партньор избере да промени начина си на хранене или да оцвети косата си с ярко лилава боя, не забравяйте, че това е неговият живот. Можете и трябва да обсъждате важни решения, които ще ви окажат влияние, разбира се, но очаквайте от тях да обсъждат и  малките неща. Това е наистина досадно!  Съвет: Ако се чувствате изкушени да се противопоставите на нещо, което той е направил, попитайте се дали този момент наистина ще бъде важен след две години. Ако не, тогава помислете дали си заслужава.

 

Приоритизирате себе си

В една връзка, трябва да има много компромиси. Трябва да дадете на партньора си толкова, колкото и взимате, за да направите нещата справедливи. Ако вашите разговори се въртят само около вашата работа, семейството и интереси, но рядко се свързват с него, трябва да намерите по-добър баланс. Разбира се, изкушаващо е да се стремите към филма, който искате да видите или да говорите най-вече за това колко е трудна работата ви, но не забравяйте, че вие сами не сте центърът на Вселената. Съвет: Започнете дискусиите си, като се фокусирате върху партньора си за известно време. Оставете го да се отвари и да сподели, а когато свърши, направете същото. Продължете по този начин, докато нещата станат по-равни.

 

Постоянно проверявате телефона си

Заедно с липсата на контакт с очите, проверката на телефона и устройствата ви през цялото време може да бъде изключително досадно (особено ако сте на вечеря!). Като правите това, вие изпращате съобщението, че вашите виртуални взаимоотношения и интереси са по-важни от времето, прекарано с партньора ви. Направете съзнателно усилие да приоритизирате вашето внимание, особено ако вашият любим  се оплаква или изглежда отегчен. Съвет: Веднъж седмично се изключвайте от технологията за цяла вечер. Вземете настолна игра или прекарайте нощта в разговори, както правехте в началото.

 

Не можете да вземете решения

Има няколко неща, които са по-досадни и разяждащи, отколкото да се занимавате с някой, който не може да вземе решение. Къде да вечеряте? Как да боядисате спалнята? Къде да отидете на почивка? Ако не можете да вземете решение за повечето неща и оставате на партньора си да каже какво да правите, то със сигурност сте в графата – досадни! Също както диктаторите,  които искат да контролират всичко, така и онези, които нямат свое собствено мнение, не са особено приятни. Затова е добре да започнете да взимате решения. Съвет: Определете защо не сте склонни да вземате решения (страхувате ли се от грешка, например?) И работете по това. Също така, натиснете себе си, за да опитате нещо, за което отдавна мечтаете. Ще се почувствате вълнуващо!

 

Постоянно го поправяте

Всички ние обичаме да мислим, че сме доста умни, особено когато предаваме информация или разказваме история. Може да се почувства като обида към егото, ако говорещия изведнъж бъде прекъснат от партньора си, само за да бъде коригиран или да му се противоречи. Ще има време, разбира се, когато това прекъсване е важно, но в по-голямата си част е досадно да прекъснете някого само за да докажете нещо. Съвет: Оставете партньора си да разкаже историята си без да се фокусирате толкова много.  Ако трябва абсолютно да го коригирате, по-късно поговорете за това.

 

Какво мислите?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Как косата ни се променя с възрастта

15 модерни блузки за пролетта