in

Признаците, че вече нямаш чувства към него

Целта на една щастлива връзка е да кара и двамата партньори да се чувстват добре. Тя е авантюристично приключение, което ви зарежда с енергия и любов, прави света ви едно по-красиво място. Пълноценната връзка дори се отразява на здравословното ви състояние. Хората, които са щастливо обвързани, по-рядко страдат от безпокойство, депресия и тревожност. За тях стресът е много по-рядко срещано явление, от колкото при необвързаните хора.

Любовта дори контролира болката и дискомфорта в тялото. Самата поява на любимия може да елиминира от тялото ти чувството на отпадналост и те разсейва от проблемите, пред които се изправяш. Какво се случва, обаче, когато връзката ти съвсем не се доближава до представите за щастлива?  Когато любовта си отива, връзката ти носи най-вече главоболие, напрежение и болка. Именно тогава разбираш, че любовта си отива и е време да приключите отношенията си, преди да сте си докарали по-големи проблеми. Ето признаците, които показват, че любовта си е отишла:

Чувстваш се нещастна

В идеалния случай вашите отношения трябва да бъдат източник на радост, удовлетворение и удоволствие. Смеете се, поддържате се един друг и имате невероятно здрава връзка, и близост, нещо,  което наистина подобрява живота и на двама ви. Ако обаче връзката ви вече не ви носи истинско щастие, удовлетворение или удоволствие, това е ясен знак, че трябва да се разделите.

Времето, което прекарваш с твоя човек прави ли те напрегната? Наслаждаваш ли се истински на момента, в който го няма и си сама вкъщи? Да имаш нужда да бъдеш сама е нещо съвсем нормално за всеки човек, но ако наистина нямаш търпение той да излезе, за да останеш сама, значи е време да отървеш и двама ви от оковите на нещастната връзка.

 

Карате се постоянно

Конфликтите са нещо нормално в една връзка. Когато всеки от вас има своите собствени предпочитания и мнения по определени въпроси, конфликтите няма как да се избегнат. Ако, обаче, усетиш, че започвате да се карате за всяко малко нещо,което преди не ви е правило впечатление, това е знак, че отношенията ви отиват към своя край.

В края на краищата, ако се карате през цялото време и изглежда, че не можете да намерите стабилна основа  вие  наранявате себе си, един друг и връзката си. За тази цел, когато сте непрекъснато ядосани, разстроени и спорещи един с друг, вие поставяте тялото си под много ненужен стрес, който е по-добре да отстраните преди да е станало твърде късно.

 

Нямаш му доверие

Доверието е в основата на всяка щастлива, здравословна и дълготрайна връзка. Всъщност, да можеш напълно  да се довериш на твоя човек е един от най-важните и значими аспекти на успешната връзка, тъй като и двамата трябва да сте готови да бъдете истински отворени, честни  и уязвими един с друг. Но ако той нарушава доверието, което сте изградили заедно като двойка, е трудно някога да се поправи напълно и да се възстанови връзката, която някога сте имали. В резултат на това не е изненадващо, че не можеш да му имаш доверие.  Липсата на доверие, обаче е фатална за една връзка. Затова, ако имаш чувството, че той те лъже и не можеш да му се довериш, най-добре да прекратите отношенията си.

Не си себе си във връзката

Взаимоотношенията водят до много компромиси и сътрудничество. Напълно естествено е да направите модификации, адаптации и корекции в живота си, за да изградите по-силна връзка. И докато тези компромиси могат да варират от малки до големи, от гледането на футбол, защото е важно за него, до готвенето, което не ти е силна страна, но искаш да го зарадваш, важно е да внимаваш да не загубиш себе си във връзката.

Всъщност, различните аспекти на вашите личности, страстите, които имате  и забавленията, които ви вълнуват, създават дълбочина в отношенията ви и правят вашата връзка още по-силна, по-дълбока и по-значима. Затова е важно да запазите идентичността си във връзката. Ако усещаш, че нещата, които обичаш са останали на заден план в името на връзката ви, това е предпоставка за сериозен проблем. Ако не можеш да бъдеш себе си, това е знак, че връзката ви много скоро ще посрещне своя край.

 

Мислиш за бившия си

Ако мисълта за последната ти връзка те преследва постоянно,това  не е добър знак. Всъщност, може би дори не осъзнаваш колко тя ти влияе, докато не разгледаш сегашните си действия и поведения под по-критичен обектив. Мислиш ли за него непрекъснато, опитвайки се да инициираш срещи и разговори с него, търсиш ли начини да включиш името му в ежедневните разговори и отказваш ли да изхвърлиш всички подаръци и спомени, които ти напомнят за връзката ви? Ако все още копнееш за бившия си, малко вероятно е настоящата ти връзка  да имат каквото и да е бъдеще.

Може да си мислиш, че с времето нещата ще се променят, но в действителност се заблуждаваш. Ако връзката ви е щастлива и пъноценна, мисълта за бившия изобщо няма да има място в съзнанието ти. Щом е там, значи нещо не е наред.

 

Имате различни планове за бъдещето

Когато става въпрос за полагане на основите за успешна, значима и дълготрайна връзка, важно е да знаете, че вие и вашият партньор имате сходни цели и планове за бъдещето. Например, ако си човек, който  иска да има деца, но той няма абсолютно никакво желание да бъде родител, това голямо несъответствие може да съсипе отношенията ви. Или, ако си човек, който няма търпение да мине под венчилото, но той не търси сериозна връзка или брачен ангажимент, връзката ви е обречена на скорошен разпад. В края на краищата, въпреки че взаимоотношенията се променят, важно е да знаете какво точно искате от връзката си в дългосрочен вариант и да не правите компромис  с  това.  В противен случай, единия от двама ви е обречен да бъде нещастен или да приключите взаимоотношенията си с грандиозен скандал и  разбити сърца.

 

Чувстваш се недооценена

Чувстваш ли се недооценена и пренебрегната във връзката си? Ако да, то трябва да знаеш, че не си сама.  Понякога жените могат да се окажат в отношения, които са напълно едностранни, и те в крайна сметка отделят повече внимание, енергия и грижа за връзката и партньора си  от колкото той. Въпреки това, за да се работи в дългосрочен план, двете страни трябва да бъдат еднакво заинтересовани, ангажирани и да инвестират в успеха на връзката като цяло. Така че, ако чувстваш, че ти си единствената, която полага усилия и грижа за връзката, то това е ясен знак, че трябва да си тръгнеш. Дори да те боли в началото, връзка, която се гради на взаимност, грижа и любов от двете страни, ще те направи много по-щастлива от тази, в която само ти полагаш усилие.

 

Вече не сте интимни с партньора си

Когато става въпрос за интимност с твоя човек, важно е да знаеш, че има много различни видове интимност и всички трябва да присъстват, за да могат вашите взаимоотношения да успеят. Всъщност физическата, емоционална и психическа интимност с партньора са всички неразделни елементи на щастливите, възнаграждаващи и дълготрайни взаимоотношения. Когато някоя от тези форми на интимност липсва, не е тайна, че връзката започва да се разпада.

Интуицията ти подсказва, че трябва да се разделите

Ако връзката ти дава цялата обич, грижа и щастие от която се нуждаеш, мисълта за раздяла няма място в съзнанието ти. Ако, обаче, започваш да чуваш онова малко гласче, което ти казва, че нямаш бъдеще с този човек, добре е да му обърнеш внимание. Не реагирай импулсивно, а изчакай. Ако започне да се засилва, това е знак, че дори подсъзнанието ти не вярва, че връзката ви има бъдеще. Послушай го, то рядко греши.

Какво мислите?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Как да направиш най-пухкавите бъркани яйца

Как да разпознаем лъжата?